Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! 66 kente sarı ve turuncu uyarı: Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor... Hava buz kesecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli fırtına ve sağanak nedeniyle 66 kente uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün hava sıcaklıkları batı bölgelerde 2 ila 10 derece düşecek. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen beklenen fırtına nedeniyle vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. İşte 18 Kasım hava durumu raporu...

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! 66 kente sarı ve turuncu uyarı: Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor... Hava buz kesecek

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Iğdır ve Van çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (2 ila 10 derece) azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ALARMI

Rüzgarın Marmara ve Ege'de fırtına, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat)şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.PROF. DR. ŞEN: DIŞARI ÇIKMAYIN

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cumartesi-pazar fırtına Marmara'da hasarlara neden olabilir. Özellikle cumartesi akşam ve pazar günü dışarı çıkmayın. İstanbul'da evlerin çatıları pek sağlam değil. Aracınızı açık alana park edin, balkondaki eşyalarınızı sabitleyin. Pazartesi normale soğukla dönecek. Dışarı çıkmayın" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, CNN TÜRK canlı yayınında ise "Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz dışında her yerde yağış var. İstanbul'da şu an Avrupa Yakası'nda daha şiddetli, öğleden sonra Anadolu Yakası'nda daha etkili olacak. Bu gece fırtınanın şiddeti artacak" dedi.

Şen, "İstanbul'da Avrupa Yakası'nda su baskını daha fazla olur. İstanbul'un çatıları çok sağlam değil, cumartesi-pazar günü işimiz çok acil değilse dışarı çıkmayalım. Antalya'nın doğu ilçelerinde ve Hatay civarında kuvvetli yağmur var, orada sel riski var" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve Valiliğin uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış sabahın erken saatlerinde yağmaya başladı. Taksim İstiklal Caddesi’nde yağışa yakalanan vatandaşların şemsiye ve montlarıyla korunmaya çalıştığı ve koşarak kaçtığı anlar kameraya yansıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta sonu için yaptığı fırtına ve yağış uyarısının ardından sabah saatlerinde başlayan yağışın günün ilerleyen saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.(HABER MERKEZİ)