Son dakika! Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TCMB Başkanlığı'na Fatih Karahan'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika! Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın sürpriz istifası sonrası yerine geçecek isim Dr. Fatih Karahan oldu. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yaşanan önemli bir gelişme ile Dr. Fatih Karahan, bankanın yeni başkanı olarak atandı. Bu atama, Hafize Gaye Erkan'ın sürpriz istifasının ardından gerçekleşti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu.1982 Eskişehir doğumlu olan Dr. Karahan, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde tamamladıktan sonra, akademik kariyerine Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora yaparak devam etmiştir. Profesyonel kariyerine 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda başlayan Karahan, burada on yıl süresince İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı gibi kritik pozisyonlarda görev almıştır. Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşmıştır. Son olarak 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başlayan Karahan, kısa bir süre içinde Başekonomist olarak atanmıştır.(HABER EMİN TANŞU.