TAKSİM'DE TERÖR: 6 ölü, 81 yaralı

Beyoğlu'nda patlama meydana geldi. Taksim İlk Yardım Hastanesi, izindeki doktorları göreve çağırdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile ilgili terör soruşturması başlattı. Erdoğan, 6 ölü ve 81 yaralı olduğunu açıkladı. Şişhane tarafında ise silah sesleri duyuldu. halktv.com.tr'ye konuşan esnaf, polisin ateş açtığını ve 1 dakika sürdüğünü söyledi.

TAKSİM'DE TERÖR: 6 ölü, 81 yaralı


6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişinin yaralandığı saldırıda 39 yaralı, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık Bakanı Koca tedavisi süren 5 yaralının yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Patlama birçok noktadan duyuldu

Yaralıların olduğu öğrenilen patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Patlamanın İstanbul'un birçok noktasından duyulduğu öğrenildi.



İstiklal Caddesi kapatıldı

Patlama sonrası polis İstiklal Caddesi'ne giriş-çıkışları kapattı. Polis kademe kademe ara sokakları da boşaltıldı. Yaralılar Taksim İlk Yardım'a ve Okmeydanı'na götürüldü.



Binalardan çıkışa izin yok

Taksim civarındaki binalardan dışarı çıkışa izin verilmedi.

Dolmabahçe Tüneli ulaşıma kapatıldı.

Validen ilk açıklama: Can kaybı var

Konuyla ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Yaralılarda geçici işitme kaybı

Patlamada yaralananlarda yüksek ses nedeniyle geçici işitme kaybı meydana geldi.

Halk TV canlı yayınına bağlanan CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Ekici, patlamanın Ziraat Bankası'nın yanında McDonalds'ın karşısında olduğu iddialarını paylaştı.

RTÜK Başkanı: Kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım" dedi.

halktv.com.tr'ye konuşan görgü tanıkları, saniye farkıyla 2 patlama olduğunu belirterek, "Direkler yerinden söküldü" dedi.

Güvenlik kamerasından ilk görüntüler

İlk belirlemelere göre, patlamanın canlı bomba olmadığı görülüyor. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan büyük saksılardan birinin köşesine konulan bir paket güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde paketi koyan kişinin bir kadın olduğu görülüyor. halktv.com.tr yayıncılık ilkeleri gereği patlama anına ait kanlı görüntüleri yayınlamıyor.

Patlama öncesi bomba paketini saksı kenarına koyduğu iddia edilen kadının ilk fotoğrafı:

Şüphe devam ettiği için fotoğrafı blurlu paylaşıyoruz

Kızılay: Şu an acil kan ihtiyacı yok


Kızılay, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Şişhane tarafında silah sesleri: 50-60 el ateş açıldı

Edinilen bilgilere göre, Şişhane tarafında silah sesleri duyuldu. Polisin bir kişiyi vurduğu iddia edildi. 50-60 el ateş açıldığı öğrenildi. Vatandaşlar panik halinde kaçıştı ve etraftaki dükkanlara sığındılar.

'Polisler ateş etti, 1 dakika sürdü'

Konu ile ilgili bilgi veren esnaf, olay anını şöyle anlattı:

"Az önce şu aşağıda 100'e yakın silah sesi duyuldu. Polisler üst üste ateş etti. Kime ateş ettiler bilmiyoruz. 50 60 elden fazla duydum. 1 dakika kadar sürdü."



Polis yetkilileri: Çatışma yok, havaya ateş açıldı

Konuya ilişkin halktv.com.tr'ye bilgi veren polis yetkilileri, çatışma olmadığını bazı polislerin havaya panik esnasında ateş açtığını söyledi.

İzindeki doktorlar göreve çağrıldı

halktv.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre, Taksim İlk Yardım Hastanesi, izindeki doktorları göreve çağırdı.

Terör soruşturması başlatıldı: 5 savcı görevlendirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlama ile ilgili terör soruşturması başlattı. 5 savcı görevlendirilirken patlama anıyla ilişkin görüntülere yayın yasağı getirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamalarda şunlara yer verildi:

"Bugün İstiklal Caddesi meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Ayrıca İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir."

Sosyal medyadaki olumsuz paylaşımlara soruşturma

İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin sosyal medyadaki olumsuz paylaşımlara soruşturma başlatıldı.

Türk Telekom'da erişim problemi

Türk Telekom, Beyoğlu'ndaki patlama sonrası meydana gelen kesintilere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır" denildi.

Ölü sayısı 6 'ya yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı ilk açıklamada, ölü sayısının 6'ya yükseldiğini söyledi. Erdoğan, yaralı sayısını ise 56 olarak paylaştı. Erdoğan, patlamaya ilişkin ilk açıklamasında, "Erdoğan görüntüleri doğruladı: Bir kadın rol oynamış görünüyor" dedi.

Fahrettin Altun: Titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütülüyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir" dedi.

Altun, "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Patlama sonrası yaralıların götürüldüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde. Hastane önünde polis yoğunluğu ve bekleyiş sürüyor.


Bozdağ: 8 Cumhuriyet Savcısı ile 2 Cumhuriyet Başsavcısı vekili görevlendirildi
Patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 8 Cumhuriyet Savcısı ile 2 Cumhuriyet Başsavcısı vekili görevlendirildiğini duyurdu. Bozdağ'ın paylaşımı şöyle:

"İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır.

Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."


Koca: Yaralıların tedavisi devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlama sonrası yaralananların son durumunu paylaştı. Koca, "İstiklal caddesindeki patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 yaralımız var. İlk müdahaleler olay yerine ulaşan ekiplerce yapıldı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.


Oktay: Biz bu olayı çok yakında çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, olay yerinde açıklamalarda bulundu. Oktay, "Türkiye'de huzur ve güven hakim. Gerek sınırların içerisinde gerekse sınırların ötesinde. Sonuna kadar sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse ulaşacağız. Türkiye'ye getirilecektir, gereği yapılacaktır. Her ne pahasına olursa olsun bunun hesabı sorulacaktır. Türkiye eski Türkiye değil. Her alanda istikararı sağlamış bir ülkeye hiç kimse bu tür eylemlerle ne mesaj verebilir, ne de yolundan döndürebilir. Türkiye yoluna devam edecektir. Biz bu olayı çok yakında çözeceğiz. Sadece tetikçileri değil arkasında kim varsa gerek içeride gerek dışarıda bunun hesabı sorulacaktır" dedi.

EGM: 25 hesap tespit edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Taksim'deki patlamaya ilişkin sosyal medyada 25 hesabın provokatif paylaşım yaptığını tespit ettiklerini bildirdi.

EGM tarafından, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Bu kapsamda 13.11.2022 tarihinde İstanbul/Beyoğlu’nda meydana gelen “Patlama” olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir" açıklaması yapıldı.