Gazeteci Yıldıray Deniz Barak İFJ Basın Kartı sahibi oldu

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak, Genel Merkezi Belçika’da bulunan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) onayı ve oluruyla 140 ülkede geçerli IFJ Basın kartı verildi.

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak İFJ Basın Kartı sahibi oldu



Son Havadis, Halka Tercüman ve Günaydın TV Genel Yayın Yönetmeni Yıldıray Deniz Barak, Genel Merkezi Belçika’da bulunan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) onaylı, 140 ülkede geçerli, dünyanın en eski ve tek saygın kartı olan IFJ Basın kartı sahibi oldu.

Gazeteci Barak'a Genel Merkezi Belçika’da bulunan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) onayı ve oluruyla 140 ülkede geçerli IFJ Basın kartı verildi.

Meslek hayatında uzun yıllardır birçok yerel, bölgesel ve ulusal yayın kuruluşunda çalışan Yıldıray Deniz Barak, IFJ Basın Kartını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Gazeteci Barak, Dünya’nın 1927’den beri en eski ve en saygın kimlik belgesi olarak bilinen, IFJ kartın pek çok artısı olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Genel Merkezi Brüksel’de olan dünyanın en büyük profesyonel medya çalışanları kuruluşu olan IFJ 1926'da kurulup 140 ülkeden 600.000'den fazla gazeteciyi bir araya getiriyor. IFJ yazılı ve elektronik basında çalışan gazetecilerin mesleki haklarını savunuyor.

BM sisteminin UNESCO, ILO, WIPO, İnsan Hakları Komitesi gibi Avrupa Birliği organizasyonlarında ve Avrupa Konseyi'nde ve diğer uluslararası kuruluşlarda danışmanlık statüsünde yaralıyor. SJR, Nisan 1995’ten bu yana IFJ’nın tam üyesidir. 140 ülkede geçerli, aynı zamanda bu ülkelere vizesiz giriş yapılabilen, üzerinde taşıyanın anında gazeteci olduğunu onaylayan, medya etkinliklerinde ayrıcalık tanıyan ve medya profesyonelleri ile gazetecilere verilen bir karttır.”

Barak, “Uluslararası Basın Kartı (IFJ KARTI) tarafımıza t

eslim edildi. Emeği geçen Başta TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası olmak üzere, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu yetkililerine, komisyondaki yerli ve yabancı jüri üyelerine teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.