Etiket: Basın

Erdoğan: Bir basın mensubu olarak bizi bununla tehdit etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendiren gazeteciye İsrail'in sivilleri katlettiğini, hastane ve ibadethaneleri vurduğunu söyledi: Hıristiyan olarak bundan rahatsız değil misin?

Barak Medya Grup Kurucusu ve Türkiye Basın Birliği Genel...

Akciğer kanseri teşhisi konulan Yıldıray başkanın ; tedavisi Yedikule göğüs hastalıkları Hastanesinde başlamış, şu anda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ONKOLOJİ bölümünde, tedavisine devam etmektedir.

Basın Konseyi ve TBB, İFJ ile WPF Üyesi Gazeteci Barak'tan...

Basın Konseyi , Türkiye Basın Birliği Başkanı, İFJ ve WPF Üyesi Gazeteci Yıldıray Deniz Barak, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Merdan Yanardağ’ın, seçimlerin hemen ardından bir ‘montaj kaset’ kumpası ile gözaltına alınması ve tutuklanması, özgür ve bağımsız medyaya...

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak İFJ Basın Kartı sahibi oldu

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak, Genel Merkezi Belçika’da bulunan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) onayı ve oluruyla 140 ülkede geçerli IFJ Basın kartı verildi.

Uluslararası basın örgütleri, sansür yasasını kınadı: Bilgi...

Meclis’e sunulan ve ‘dezenformasyon yasası’ denilen sansür yasasına 22 uluslararası basın örgütünden tepki geldi. Yapılan açıklamada, milletvekillerine yasa için karşı oy kullanmaları çağrısı yapıldı.

BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN KAMUOYUNA

Sansür yasasını ertelettik, Ekim'de gelebilecek bir yasa için de yine birlikte mücadele edeceğiz. Basın meslek örgütleri #Biraradayız dedi, pek çok koldan çaba gösterdi. Yeni basın yasası için de var güçle çalışmaya hazırız. Ortak açıklama:

Gazetecilik karta sığmaz: Basın Kartı’nı hangi ülkede kim...

Son günlerde Evrensel ve BirGün çalışanlarının bir kısmının basın kartlarının iptal edilmesiyle konu tekrar gündeme geldi. gazetecilerin, özellikle de devlet tarafından düzenlenen resmi etkinlikleri takip edebilmeleri için sahip olmaları gereken Basın Kartı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından veriliyor. Meslek örgütleri...

Gazeteci-Yazar Yıldıray Deniz Barak'ın Dünya Basın Federasyonu...

Uzun yıllar gazetecilik hayatında görevini layıkı ile yapan Gazeteci-Yazar Yıldıray Deniz Barak Dünya Basın Fedarasyonu ( World Press Federation ) başvurusu kabul edildi.

İYİ Parti Basın Mensuplarını Fişliyor mu?..

İYİ Parti yeni bir uygulama ile basın mensuplarını sorgulatmaya başladı. İl ve ilçelerde yapacağı basın toplantıları için katılım sağlayacak olanların önceden TC Kimlik numaralarını talep etmeye başlaması basın mensupları arasında şaşkınlık yarattı.

Mustafa Toruntay'dan Basın Bayramı mesajı

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı‘’ nedeniyle bir mesaj yayımladı. Toruntay: ‘’Özveri ile çalışan tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.’’ ifadelerini kullandı.

2020 TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1989 yılından bu yana verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri belli oldu. Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında Fatih Polat’a verildi. Kurum dalında İşsiz Gazeteciler ödüle değer görüldü.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.