AKOM'dan İstanbul için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

AKOM'un değerlendirmesine göre, İstanbul'da lodos yönlü rüzgar bugün öğle saatlerinden sonra etkisini artıracak. Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve fırtına yaşanabileceğine ilişkin uyaran AKOM, yurttaşlara oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alma çağrısı yaptı. Meteoroloji de 3 saatlik periyotta etkili olması beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

AKOM'dan İstanbul için fırtına ve kuvvetli sağanak uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün akşam saatlerinden itibaren kentte fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiğini bildirdi.

İBB AKOM'dan yapılan açıklamada, lodosun bugün öğle saatlerinden sonra etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise kuvvetli sağanak ve fırtına yaşanabileceği kaydedildi. Açıklamada, pazar günü ise (yarın) sabahın erken saatlerinden itibaren kentte yağışlı havanın etkisini yitireceğinin tahmin edildiği bildirildi.

AKOM, yurttaşları oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı. METEOROLOJİ: SAĞANAK 3 SAATLİK PERİYOTTA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü de İstanbul'da 3 saatlik periyotta etkili olması beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle sel, su baskını, dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, kent genelinde 3 saatlik periyotta kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), batı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)