Şişli'de Komşu Masa EL oldu

31 Mart seçimleriyle birlikte bol ve renkli vaadleriyle  Şişli`de tanınmayan ve adeta CHP Genel Merkezi atamasıyla seçim kazanmış edasıyla Şişli Belediye Başkanlığı makamına yerleşen muhasebeci Muammer Keskin seçimlerin ardından çokca adından söz ettirmiş, şayibeleri ve yaptıklarıyla da söz ettirmeye devam etmektedir.

Şişli`de bitmeyen yanlış yönetim anlayışı dillere destan oldu.

Sıralamaya alırsak sayfalara sığmaz diye düşünüyorum.

Şişli`de ikamet etmeyip, hemşehrisi veya ahbabı olması nedeniyle üst yönetim kadrolarına yerleştirdiği başkan yardımcısı, danışman, genel müdür ve koordinatörler.

Sarıgül`ün adamı, İnönü`nün adamı, onun adamı, bunun adamı diye işten çıkardığı Şişli`li çalışanlar.

Bol eğlence merakı önemli ve bazende alakasız günlerde pişti olan gezileri, alemde misali gününü gün etme sevdası, düğünler, nişanlar, oynamalar. Daha neler neler..

İhaleler ve yanlı sipariş yönetimler hayli sayfalarca yer alır. Geniş bir zamanda bunu özellikle ele alacağım.

Kent Konseyi de yine uzunca ele alınacak bir ayrı konu. Birlikte seçime girilen İYİ Parti ve HDP`yi adeta hiçe sayarak kendi gemisinin kaptanı edasıyla burada da adeta terör estirip AKP gibi yandaşlarına bol jestleri gözden kaçmamıştı.

Mahallelerdeki hizipçilik had safhada. Muhtarlar mahalle bazındaki ile sorun yine tavan yapmış durumda.

Eşi bile çevresinin özel işlerinde Belediye Başkanı gibi Daire Müdürlerini arayıp talimat verecek cür`eti bulmaya başladı.

Bisikletle gezeceğim diye seçim meydanlarında ver yansın yapan taze başkan Muammer Keskin, lüks makam araçlarına sevdalanmış sanırım. Bol polis korumasıyla gezmeye başladığında ise tehditler var, tehdit ediliyorum. O araçlar bana mutlaka gerekli açıklamasını yapmaktanda geri kalmıyor. Lüks kiralık araç konusu da yine uzun anlatılacak şayibeli konulardan birisi.

Gelelim meşhur KOMŞU MASA meselesine;

Unutmadan kısaca yazayım. Komşu masa denilen laf olsun çağrı merkezine aylardır başkaca telefon ve isimlerle başvurmamıza rağmen. '' NOT ALDIK HALLEDECEĞİZ'' laflarından başka bir icraat olmadığı. Milyo nlarca lira ile başlana bir projenin kime ne sağladığı ve ne işe yaradığını bilen varsa bildirsin..

Lüks Danışman mahlaslı Gönen Orhan, nereden geldi nasıl geldi de aniden Muammer Keskine Baş Danışman oldu. Tüm yetkileri aldı.


Bu Lüks milyonluk danışman neleri de beraberinde getirdi..

Beşiktaş Belediyesi’nde kültür müdürü görevinden ayrılan Elçin Önder, Şişli Belediyesi’ne dönerek, 15 Haziran günü CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yardımcısı olarak göreve atandı.

Önder ve Keskin’in arasında şüpheli paslaşma

Daha önce Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal döneminde kültür müdürü olarak görev yapan Elçin Önder, Gönen Orhan’ın hazırladığı pek çok projede Orhan’a destek olmuştu.

İsmail Ünal’ın yeniden aday gösterilmemesi üzerine Önder, Beşiktaş Belediyesi’nde devam eden görevinden ayrılmış ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile adı sık sık anılan Gönen Orhan ile devam etme kararı almıştı.

Gönen Orhan Şişli Belediyesi’nin Gizli Başkanı mı?

Edinilen bilgilere göre CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Kaya ve Gönen Orhan arasından su sızmıyor. Keskin’in belediye yönetiminde, Orhan’ın da oldukça etkili olduğu konuşuluyor.

Muammer Keskin’in sıklıkla dile getirdiği “Komşu Masa’yı” kuran Gönen Orhan, bu projeyle birlikte, kendisine makam odasının yanında oda verildiği, müdür atamalarından personel alımına, D22 ihalelerden F21 ihale şartnameleri gibi belediye yönetim konularında söz sahibi bir isim olduğu iddia ediliyor. Muammer Keskin cephesi ise kendilerine yöneltilen bu iddialar karşısında sessiz kalmış ve herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

Şişli Belediyesi’ne serbest geçiş


Beşiktaş Belediyesinde İsmail Ünal yeniden aday olamayınca memuriyete son veren ve akabinde daha önce birlikte çalışmış olduğu Gönen Orhan’ın yanında devam etme kararı alan Önder, Şişli Belediyesi’ne memuriyet alarak, geri dönüyor.

Müdürlükten, Başkan Yardımcılığına “SIÇRAYIŞ”


Beşiktaş Belediyesi’nden, Şişli Belediyesi’ne memuriyet alarak dönen Önder, Şişli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atanarak ve görevine burada devam ediyor.

Bir buçuk yıl müdür olarak görevini idame ettiren Önder,  Keskin ve Orhan tarafından 15 Haziran günü doğum günü hediyesi olarak belediye başkanı yardımcısı olarak atanıyor. Önder’in yeni pozisyonu ile ilgili gözler CHP’ye çevrilirken, bu konuda bir açıklama yapılıp, yapılmayacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.