Şırnak'ta askerleri taşıyan otobüs devrildi: 2 şehit, 45 yaralı

Şırnak- Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit oldu, 4'ü ağır 44 asker ve otobüs şoförü yaralandı.

Şırnak'ta askerleri taşıyan otobüs devrildi: 2 şehit, 45 yaralı


Kaza, sabah saatlerinde Şırnak- Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkinde meydana geldi. Askeri personeli taşıyan ve ismi öğrenilemeyen sürücüsünün kontrolünden çıkan 73 FE 108 plakalı otobüs, şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Şırnak Valisi Osman Bilgin de kaza yerine gidip incelemelerde bulundu. Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 askerin şehit olduğu belirlendi.

sirnakta-askerleri-tasiyan-otobus-devrildi-2-sehit-45-yarali-1328-dhaphoto2.jpg

Yaralı 44 asker ve sürücü ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Otobüs, vinçle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

100.jpg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA


Şırnak- Uludere kara yolunda otobüsün şarampole devrilmesiyle 2 askerin şehit olduğu, 44 asker ve otobüs şoförünün hastaneye kaldırıldığı kaza ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada yaralılardan 4'ünün durumunun ciddi olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi:

"Şırnak'ta meydana gelen araç kazasında, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.