İstanbula kış uyarısı, 21 Mart'a kadar eğitime ara ve ' trafiğe çıkmayın '

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, alınan kararları açıkladı. Saat verip uyardı: TRAFİĞE ÇIKMAYIN..

İstanbula kış uyarısı, 21 Mart'a kadar eğitime ara ve ' trafiğe çıkmayın '

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbulluları saat verip uyardı: Trafiğe  çıkmayın

Meteoroloji'nin 'kuvvetli kar yağışı' uyarılarının ardından İstanbul'da yeniden kar tedbirleri alındı, Valiliği ise okulların 21 Mart'a kadar eğitime ara verildiğini açıkladı. Beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlarken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve İstanbul Valiliği günlerdir İstanbul için şiddetli kar yağışı uyarısı yaparken, megakentte sabahın erken saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul Valiliği, kentte yarın beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 21 Mart Pazartesi'ye kadar ara verildiğini duyurmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbullulara saat 18:00 ile 24:00 arasında kuvvetli kar sağanağı beklendiğini duyurup, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, “18.00-24.00 arası KUVVETLİ KAR SAĞANAKLARI bekleniyor. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün 17.30'dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.

İMAMOĞLU DA UYARDI

Vali Yerlikaya'nın ardından İstanbullulara bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibarıyla özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum" diyen İmamoğlu, toplu ulaşıma ek seferler konulduğunu açıkladı.