İktidar emeklileri unuttu.. AKP'nin teklifinde emekliler yer almadı! Milyonlarca emekliye soğuk duş

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "2023 Temmuzunda en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL'ye çıkarılacak. Seyyanen 8 bin 77 lira zam öngürüyoruz" dedi. AKP’nin memur maaşlarında artış öngören 17 maddelik teklifinde emekliler yer almadı.

İktidar emeklileri unuttu.. AKP'nin teklifinde emekliler yer almadı! Milyonlarca emekliye soğuk duş


Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı.

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte emekliler yer almadı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, işçi ve BAĞ-KUR emeklileri ile ilgili "Şu anda bu teklifimiz içerisinde yok. Oradaki zam teklifleriyle beraber oranlar, dağılım yapılacaktır, miktar açısından. Çünkü en alt seviyede 5 bin 500 TL olan emekli maaşı, seçim öncesinde 7 bin 500 TL’ye çıkartılmıştı. Şu andaki dağılım ve enflasyon farkının yansıtılmasıyla beraber, şu andaki teklifimizde yer almıyor. Onu ilerleyen zamanda değerlendireceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bugün Meclis'e gelen memur zammı teklifinde emekli maaşlarının yer almaması ile ilgili olarak, 'Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil' dedi.