Eren Holding Modern Karton'a 650 milyon euro yatırım yapacak

Eren Holding iştiraklerinden Modern Karton, 650 milyon euro'luk yatırımla Zonguldak'ta kuracağı yeni tesisle üretim kapasitesini yüzde 50'den fazla artıracak.

Eren Holding Modern Karton'a 650 milyon euro yatırım yapacak


Eren Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Çorlu’da bulunan fabrikasında gerçekleştirdiği yıllık 1.3 milyon tonluk üretim yapan Modern Karton, Zonguldak’ta kurulacak yeni tesisle üretim kapasitesini yüzde 50'den fazla bir oranda artıracak. PM6 üretim hattı, konumu sayesinde şirketin ihracat kapasitesini de artıracak. Halihazırda ambalaj kâğıdı üretiminde Avrupa’da 5. Sırada yer alan Modern Karton yeni tesisin devreye girmesiyle bu alanda Avrupa’da 3. sıraya yükselecek. 650 milyon euro yatırımla kurulacak ve ilk aşamada yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak yeni üretim hattı için sürdürülebilirlik kriterleri ve lojistik olanaklar göz önünde tutularak Zonguldak tercih edildi. Tesisin bölge ekonomisine de önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Eren Holding Modern Karton'a 650 milyon euro yatırım yapacak

Yüzde 100 Yeşil Yatırım

Zonguldak’ta devreye girecek yeni üretim hattı çevre dostu bir yaklaşımla faaliyet gösterecek. Hammadde olarak tümüyle hurda kâğıt kullanacak olan tesis yılda 25 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecek. Üretimde ihtiyaç duyulan su ise denizden temin edilecek ve arıtım işlemi sonrasında yeniden denize dönecek. Bu sayede yıllık 25 milyon metreküp su tasarrufu sağlanacak. Yeni üretim hattının kendi limanına sahip olması da lojistik avantajlar sağlayarak tasarrufa katkı sunacak.

“Üretim kapasitemiz yüzde 50'den fazla artacak”

İmza töreninde konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, "Kendi sektöründe lider olan şirketimiz Modern Karton’u daha da güçlü bir konuma taşıyacak olan Zonguldak üretim hattı bu bakış açısını çok iyi yansıtan bir örnek teşkil ediyor. Bu yatırımla hem operasyonda verimlilik ve tasarruf sağlamayı hem de üretimde çevresel zararları minimuma indirmeyi hedefledik. Sektör açısından da önemli bir katkısı olacağına inandığımız yeni üretim hattımız için bugün 650 milyon euro'luk yatırım için bir anlaşma hazır.

Çorlu’da yer alan fabrikamızda yılda 1.3 milyon ton üretim yapıyoruz. Zonguldak hattımızın devreye alınmasıyla üretim kapasitemiz yüzde 50'den fazla artacak. Halihazırda yüzde 15 olan ihracat kapasitemiz de yüzde 40’lara ulaşacak. Üretim ve ekonomi yönünden getirilerinin ötesinde tesisimiz çevresel etki yönünden de örnek bir üretim yapacak. Yüzde yüz hurda kâğıt dönüşümüyle üretim yapacağız. Daha net ifade etmek gerekirse atığı alıp emtiaya dönüştüreceğiz. Bu sayede her yıl 25 milyonu aşkın ağacın kesilmesinin önüne geçecek ve 25 milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Bu finansman sürecinde bu alanda uluslararası deneyime sahip çok önemli kuruluşlarla birlikte hareket ediyoruz. Bu süreçteki destekleri ve uzmanlıkları için ING, DZ Bank, Ziraat Bankası ve Sinosure’un değerli yöneticilerine ve çalışanlarına ve emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.