DSÖ'den koronavirüs sürecinde huzurevi önlemlerine övgü! Erken önlem vurgusu

Türkiye"nin önlemlerini erken aldığını ve bunun Kovıd-19 ile mücadele sürecinde önemli bir etken olduğunu vurgulayan yetkililer, "Özellikle Avrupa ülkelerinde görülen kişisel koruyucu ekipman sorunu Türkiye'de yaşanmadı.

DSÖ'den koronavirüs sürecinde huzurevi önlemlerine övgü! Erken önlem vurgusu
DSÖ, Corona Virüs

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkileri "Türkiye'de Uzun Dönemli Bakım Kurumlarında Covid-19 Süreci Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda bakım kuruluşlarındaki koronavirüs tedbirleri değerlendirildi. Toplantıda Kovid-19 sürecinde yaşlılara verilen hizmetler hakkında detaylı bir sunum yapan Engeli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç, tı. DSÖ yetkilileri de Türkiye'nin bu başarısının bilimsel anlamda dokümante edilmesi ve tüm dünyaya sunulmasının önemli olduğunun altını çizdi. Türkiye"nin önlemlerini erken aldığını ve bunun Kovıd-19 ile mücadele sürecinde önemli bir etken olduğunu vurgulayan yetkililer, "Özellikle Avrupa ülkelerinde görülen kişisel koruyucu ekipman sorunu Türkiye'de yaşanmadı. Kişisel koruyucu ekipman konusunda kendilerinin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp diğer ülkelere de yardım sağladılar" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve (DSÖ) yetkileri “Türkiye’de Uzun Dönemli Bakım Kurumlarında Covid-19 Süreci Değerlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri de katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Engeli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç, koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yaşlılara verilen hizmetler hakkında detaylı bir sunum yaptı.

'ZİYARETLERİ DURDURUP, ÇIKIŞLARI KISITLADIK'
Uzman Dr. Koç, Türkiye’de 7.5 milyon yaşlı olduğunu ve 27 bin 500'ünün kurum bakımında olduğunu söyledi. Koronavirüs vakası henüz Türkiye’de görülmeden önce önlem aldıklarını hatırlatan Koç, "Huzurevlerine ve bakım evlerine ziyaretleri durdurduk, yaşlılarımızın da dışarı çıkışlarını kısıtladık. Ortam temizliğine dikkat etmenin yanı sıra dezenfektan gibi malzemelerle tedarik zincirimizi takviye ettik. Yaşlılarımız günübirlik tedaviye giderken de izolasyonu en üst seviyeye çıkardık. Adeta kuruluşlarımızı karantinaya aldık" dedi.