Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Sinemanın usta ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor. 85 yaşında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Usta sanatçı Cüneyt Arkın Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı


Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandıTürk sinema tarihine damga vuran isimlerden Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Arkın'ın okul arkadaşı da olan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, kızı Filiz Canlı Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar ile yakınları katıldı. Arkın'ın ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşen, oyuncu Atılgan Gümüş'ün sunduğu, törende filmlerinden kesitler gösterildi.

Fotoğraf: DHA

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçının ailesine sabır dileyerek, "Bu denli uzun soluklu, zengin, üretken bir sanat hayatının sinemamızda bıraktığı izler asla silinmeyecektir. Ne kadar zaman geçerse geçsin mihenk taşı gibi değer ölçüsü olmaya, yol göstermeye, hafızamızı tazelemeye devam edecektir. Adın gibi yaptıkların da bizimle seni örnek alarak yetişenlerle, tarihini, kültürünü, sanatını seven, nesillerle yaşamaya devam edecek" dedi.

Fotoğraf: DHA

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA ANISINI YAŞATMAYA HEPİNİZİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Cüneyt Arkın'ın unutulmaz filmlere imza attığını, kendisinin de Arkın'ın bir filmiyle sinemayla tanıştığını söyledi.

Sanatçının vefatıyla ev halkından birisini kaybettiği hissini yaşadığını dile getiren İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mütevazılığı, vatan sevgisi, babacanlığı, abiliği, nezaketi ile bunu hissettiren bir insandı. Yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip, doyumsuz, uzun uzun sohbet etme şansına sahip olmak beni açıkçası çok mutlu etti. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın'ı. Unutmamız mümkün değil ama bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda da sorumluluk sahibiyiz, sorumlu olduğumuz makamlardayız. Ailesiyle, eşiyle, çocuklarıyla hatta torunlarıyla sohbet ederek en güzel, ismine yakışır bir biçimde İstanbul'da anısını yaşatmaya hepinizin huzurunda söz veriyoruz. Allah rahmet etsin."

Fotoğraf: DHA

EDİZ HUN: ÇOK BÜYÜK BİR SANATÇIYDI

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Ediz Hun ise "Sene 1963, sevgili Cüneyt'le birlikte sinemaya girişimizin yılı. 59 yıl geçti. Olağanüstü bir insandı. Her rolün üstesinden gelebilecek kabiliyete haizdi, emsalsizdi. Çok çalışkan ve çok azimliydi. O zaman Medrano Sirki vardı Dolmabahçe'de. Onların çadırında haftalarca eğitim aldı. Her türlü rolün üstesinden başarıyla gelebilmiş çok büyük bir sanatçıydı." ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: İHA

MURAT AKIN: HAYATINDA HEP 'MİLLETİM, HALKIM, VATANIM' DEDİ

Sanatçının oğlu Murat Arkın, babasının vatan ve millet sevgisine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Hayatında hep 'milletim, halkım, vatanım' dedi. Biz her şeyi ondan öğrendik. Satrançta yaptığım her hamlede o var. Attığım her adımda o var. Yüzerken attığım her kulaçta o var. Muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var. Pek medyaya, sosyal medyaya bakamadım ama gelen mesajlardan, söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha, dini, dili, ırkı mezhebi, rengi, politik görüşü ne olursa olsun, tüm insanlarımızın üzerinde anlaştığı, uzlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize, böyle bir değerimiz oldu."

Oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ise şunları anlattı:

"Babam hayatı çok zor ama dolu dolu yaşamış. Hafızalara kazınan filmleriyle ölümsüz karakterleriyle büyüdük. En önemlisi de (filmlerini) vatanına ve milletine olan sevgisini birleştirerek yapması oldu. Bir röportajında 'Çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz?' diye sormuşlardı. Şu cevabı vermiş; 'Ben çocuklarımın gülmesini, mutlu, iyi insan olmasını istiyorum.' Çocuktum. Tabii iyi insan nedir anlamamıştım. Filmlerini izleye izleye iyi insan olmayı öğrendim. Sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, mütevazılığı, en önemlisi iyi insanların hep kazandığını, kötülerin bir şekilde kaybettiğini öğrendik. Son kitabının yazılarını bana yazdırmıştı. Bütün bedeninin, ruhunun bana geçtiğini hissediyorum. Orada bir makalede şöyle diyordu; 'Hayatı yaşamak cesaret ister'. Aslında kitabın özetiydi bu. Yaşama cesaretinin kendisiydi o."

Törende sanatçının eşi Betül Cüreklibatır ile kızı Filiz Canlı Cüreklibatır da yer aldı.

Fotoğraf: DHA

TEŞVİKİYE'DE CENAZE TÖRENİ

Cüneyt Arkın'ın cenazesi, konuşmaların ardından dualarla AKM'den uğurlanarak, Teşvikiye Camii'ne cenaze töreni için götürüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Buradaki törene ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve usta oyuncunun binlerce hayranı katıldı.

Fotoğraf: AA

Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan oyuncu Nuri Alço, "Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın'ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı. Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı" dedi.

Fotoğraf: AA

Binlerce kişi alkışlar ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde usta oyuncuyu son yolculuğuna uğurladı. Arkın cenazesi defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'nda götürüldü.