Benzine büyük zam geldi! Bu gece itibariyle pompaya yansıyacak

Akaryakıt fiyatları el yakmaya devam ediyor. Peş peşe gelen zamlar birçok kalemde fiyat artışına neden olurken yurttaş geçim derdiyle mücadele ediyor. Fiyatı yurttaşı isyan edecek noktaya getiren benzine bu gece bir zammın daha geleceği öğrenildi. Zammın 78 kuruş olacağı belirtildi.

Benzine büyük zam geldi! Bu gece itibariyle pompaya yansıyacak

11 Mayıs Çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzinin litresine 78 kuruş zam geldi. Gelen zam doğruda pompa fiyatlarına yansıyacak.

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 20,35 TL'den, Ankara'da 20,44 TL'den ve İzmir'de 20.44 TL'den satılıyor.

Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 21,13 TL'ye, Ankara'da 21,22 TL'ye ve İzmir'de de 21,22 TL'ye yükselecek.

EPGİS FİYAT PAYLAŞIMI YAPMIYOR

Akaryakıttaki fiyat değişimlerini resmi olarak açıklayan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusunda bulunması nedeniyle sosyal medya hesabından zam ve indirim açıklamalarını durduğunu belirtmişti.

 G7 ÜLKELERİNDEN PETROL YAPTIRIMI

G7 ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ya da tamamen keseceklerini duyurdu.

Ayrıca ABD'nin, Rusya'dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getireceği, Rus askeri yetkililere de vize kısıtlaması koyacağı aktarıldı.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari, Avrupa Birliği'nin Rusya petrolüne yönelik ambargo konusunda oy birliği sağlamaya çalışırken, fiyatlarda geri çekilme beklediğini açıkladı.