Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'ye ilişkin verdiği röportajda gözden kaçan bir detayı kamuoyu ile paylaştı. Demir, röportajda Dendias'ın kendilerine bir Arap ülkesinin destek verdiğini belirterek o ülkenin ismini açıkladığını belirtti.

Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'

Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'
Nikos Dendias, Türkiye ile son dönemde normalleşme adımları atan bir Arap ülkesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Bu detaydan önce Dendias'ın işaret ettiği Oruç Reis olayına bir bakalım.

Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları  konuşlandırdılar'
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Bilindiği üzere 2020 yılında, Oruç Reis'in çalışma yaptığı bölgeye Yunan fırkateyni girmeye çalışmıştı.
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Oruç Reis'i koruyan gemilerimizden biri olan Kemal Reis, Yunan fırkateyni Limnos'u bölgeden çıkarmak için harekete geçti.
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Türk ve Yunan gemileri arasında kafa kafaya geldi. İki gemi arasında sürtüşme yaşandı ve Yunan gemisi hasar aldı.
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Yunan fırkateyni, aldığı hasarın ardından bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı. Yunan fırkateyni Limnos'un burun kısmından yara aldığı, çekilen fotoğraflarda açık bir şekilde görüldü.
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'İşte Dendias bu gerilimle ilgili yıllar sonra çok konuşulacak bir iddiada bulundu.
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Haber Global Dış Haberler Müdürü Süheyla Demir'e göre, Yunan basını bu iddiayla çalkalanıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın buradaki itirafı çok konuşuluyor. Neden? Çünkü Dendias, 2020 yılındaki Oruç Reis krizine ilişkin öyle bir itirafta bulundu ki bu sözler Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Dendias'a göre, kriz sırasında BAE, Girit'teki Üsse silahlandırılmış F-16 uçakları konuşlandırdı. Bu Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı kurmak istediği askeri ve savunma ittifaklarının ne boyuta ulaşabildiği konusunda çok önemli bir iddia...
   
Foto - Yunanistan'ın arkasındaki Arap ülkesi belli oldu! 'Türkiye'ye karşı F-16'ları konuşlandırdılar'Uzmanlar, normalleşme adımlarının atıldığı Arap ülkeleri ile Türkiye'nin arasını bozmak ve eski gerilimleri yeniden gündeme getirmek amacıyla Dendias'ın böyle bir açıklama yaptığını ve zamanlamanın çok manidar olduğunu belirtiyor.