Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası'nın 'faiz' kararına çok sert tepki

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi. Kararın ardından dolar/TL yükselişe geçti. Kılıçdaroğlu Merkez Bankası'nın faiz kararına Twitter hesabından tepki gösterdi. "Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin!" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası'nın 'faiz' kararına çok sert tepki


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun süredir Merkez Bankası'nın faiz indirmesi gerektiğine yönelik mesajlar veriyordu. Ancak faiz indirmenin ekonomik krizi daha da ateşlendireceği vurgulanıyordu. Bugün beklenen gelişme yaşandı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi. Kararın ardından dolar/TL yükselişe geçti. Ekonomistler alınan kararın yanlış olduğunu dile getirdi.

"ERDOĞAN ALDIĞIN KARARLARLA ÜLKEYİ BUGÜN DAHA DA FAKİRLEŞTİRDİN"

Karara tepki gösterenlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Merkez Bankası'nın faiz kararına Twitter hesabından tepki göstererek, "Erdoğan, "Ben ekonomistim" diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur!" ifadelerini kullandı.

"ONURU OLAN BÜROKRAT İSTİFASINI VERİR GİDERDİ"

Merkez Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na da sert çıkan Kılıçdaroğlu, "Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi." dedi.

"MİLLETİN PARASINI PUL EDEN HERKES HESAP VERECEK"


Kılıçdaroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!