Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek, "Kendi ülkesine bu kadar büyük bir ihanet içinde olan ikinci bir kişi görmedim. Biliyorum yine tazminat davası açacak, sen tazminat davası açacağına karşıma çık karşıma. Eğer yürekli ve namuslu birisiysen, senin istediğin televizyona çıkalım ve tank-paleti tartışalım" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Besleme düzenine, haramzade düzenine son vereceğiz. 5'li çeteye son vereceğiz. 5'li çeteciler korksunlar, kimse devleti kazıklayamaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Tank Palet Fabrikası hakkında televizyon tartışma yapmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, " Erdoğan’a sesleniyorum. Senin istediğin televizyonda çıkalım, Tank Palet'i tartışalım. Cesaretin varsa, yüreğin varsa. Çıkabilir mi? Çıkamaz. İstiyorsan sana ihale dosyalarını da ben vereyim." dedi.
Erdoğan'ın tank üretilmesini istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde şanlı ordumuza bu fabrikayı alacağız ve teslim edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Eski CHP milletvekili Zülfü Livaneli ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarına isim vermeden değinen Kılıçdaroğlu, "Son günlerde garip bir tartışma var. Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı getirip başka bir tartışma atmosferine çekmek hem partiye hem de Türkiye’ye ihanettir." değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘’Tüm Ak Partili kardeşlerime sesleniyorum. İsraf haramsa ve sende gidip bunlara oy veriyorsan sen de günah işliyorsun kardeşim. Lüks hayat var, şatafat, rüşvet var, lağım patlamış hala israfa devam ediyor. İsraf haram ve günah ama "Ben işlemeye devam edeceğim" diyor. 
Türk Lirası eriyor, değer kaybediyor. Bunlar ne diyor "yerliyiz" diyorlar. Haramilerin iktidarı var, bu iktidarı beraber değiştireceğiz.

TEKEL'i, fabrikaları, barajları, bankaları sattılar, arazileri sattılar. Cumhuriyetin bütün birikimlerini sattılar. 

Türkiye bir enflasyon sarmalı içine girdi. Normalde yazın fiyatlar düşer. Bırakın fiyatların düşmesini tüm fiyatlar arttı.

128 milyar doları ne yaptılar, belli değil. 15 Temmuz şehit ve gazilerinin paralarına çöktüler. Bir de 15 Temmuz diye ortalıkta geziyorlar.

Hiç kimse beni, ailemi ve çocuklarımı malvarlığı nedeniyle tehdit edemeyecek. Herkes şunu çok iyi bilecek ki Türkiye Cumhuriyeti devleti namuslu insanlar yönetiyor diyecek. 

Allah'ın izni ile iktidar olduğumuzda hiç kimse ama hiç kimse iktidarı eleştirdi diye hapse atılmayacak, gözaltına alınmayacak onun bütün twetlerini ben okuyacağım, ders çıkaracağım oradan.

Besleme düzenine, haramzade düzenine son vereceğiz. 5'li çeteye son vereceğiz. 5'li çeteciler korksunlar, kimse devleti kazıklayamaz.

Allah'ın izni ile iktidar olduğumuzda Sarayı üniversiteye vereceğim. Uçan saraylar, yazlık, kışlık saraylar... Bu saray edebiyatına son vereceğim. Çocuklar yatağa aç giriyor beyefendinin keyfine bakın..’’

Hak, hukuk, adalet" sloganıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Son günlerde garip bir tartışma var. Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı getirip başka bir tartışma atmosferine çekmek hem partiye hem de Türkiye’ye ihanettir. Şöyle bir algı oluşturmak istiyorlar. ‘Zaten iktidar simsiyah. Yozlaşmış bir yönetim var. Oyumuzu kime verelim, CHP. CHP de onlar gibi. CHP, onlar gibi değil tertemiz bir partidir, verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur.

Sivas ve Başbağlar'da yaşanan katliam hala içimizde. Sivas Katliamı tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucuydu. Acıları ortaklaştırmamız lazım. İnsan kadar değerli bir şey yoktur. Adaletsizliğe itiraz edeceksek birlikte olmak zorundayız. Başbağlar'da yaşanan katliamda, Sivas'ta yaşanan katliamlarda yaşamını yitirenler bizim insanlarımızdır. Terörü kimden gelirse gelsin kınayacağız.

Herkes için adalet istiyoruz. Ülke akılla yönetilir, ferasatle, bilgiyle, adaletle yönetilir.’’