İstanbul Alevi Derneği : '' Kabul etsenizde, etmesenizde, bizim ibadet yerimiz Cem Evi'dir''

İstanbul Alevi Derneği Onursal Başkanı Rüştü Durna bir basın açıklaması yayımlayarak: '' Kabul etsenizde, etmesenizde, bizim ibadet yerimiz Cem Evi'dir''açıklamasında bulundu.

İstanbul Alevi Derneği : '' Kabul etsenizde, etmesenizde, bizim ibadet yerimiz Cem Evi'dir''


İstanbul Alevi Derneği olarak , 2012 yılında Hacı Bektaş Veli Etkinliğinde ne olduğumuzu, kim olduğumuzu göğsümüzü gere gere beyan ettik.

Sevgili Canlar: Biz Aleviler Allah’ı yaratıcı olarak bir bilen, Hz. Muhammed'i, Allah’ın Peygamberi olduğunu kabul eden, Kuran-ı Kerim’in Allah’ın Kelamı olduğuna inanan, Ehlibeyt'i seven, Hz. Ali’nin, On İki İmamların gittiği yoldan giden, Hak Erenleri olan, Ahmet Yesevi’nin, Hacı Beştaş-ı Veli’nin ahkâmına uyan bir toplumuz.

Cem ibadetimizi Hz. Peygamber’in soyundan gelen bir Dede’nin önderliğinde Türkçe yaparız.

ALEVİLİĞİN ÖZ TARİFİ:

611, yıllarından bu yana Peygamber efendimizin ahlakına uygun, Allah, Muhammet, Ali üçlüsü ile simgelenen 4 kapı kırk makam ve
Hünkâr Hacıbektaş’ı Veli'nin; Eline, Beline, Diline, deyimi ile sosyal yaşantıyı birleştiren, insanı yücelten, benim kabem insandır, çok keramet var insanda diyen, Kadın ve Erkek bir arada İbadet yapan, Cem Evinin kapısından içeriye girince cinsiyet farkına bakmadan kadın kadın değildir, erkek erkek değildir. diyen insanlar bize göre islamın özüdür.

Onursal Kurucu Başkan Rüştü Durna