İnsanlar can derdine düşmüşken, Kızılay 'çadır' satıyor

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, "İnsanlar can derdine düşmüşken, Kızılay'dan yardım beklerken, Kızılay yöneticileri çadır satıyor, gıda satıyor, bu akıl alır bir şey değil" ifadelerini kullandı.

İnsanlar can derdine düşmüşken, Kızılay 'çadır' satıyor


Gökçel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Mersin'in büyük bir göç aldığını belirterek, Mersin'in afet bölgesi kapsamına alınmasını, bölgeye yeni kaynaklar ayrılmasını istedi.

Depremin hemen ardından bölgeye gittiğini belirten Gökçel, Türkiye'nin afetlere karşı savunmasız olduğunu, kurumların afet bölgesinde olmadığını dile getirdi.
Gökçel, depremde büyük bir yozlaşma ile karşı karşıya kalındığını iddia ederek, "Tarihi Cumhuriyetimizden de eski Kızılay, insana çadır, yemek temin etmesi gerekirken maalesef elindeki çadırı sattığını gördük. İnsanlar can derdine düşmüşken, Kızılay'dan yardım beklerken, Kızılay yöneticileri çadır, gıda satıyor, bu akıl alır bir şey değil" diye konuştu.

Deprem sonrasında kiralık evler için ev sahiplerine uyarıda bulunan Gökçel, bunun fırsatçılığa dönüştürülmemesini, kiraların makul seviyede tutulmasını istedi.

Gökçel, seçim tarihinin yaklaştığını belirterek, depremi yaşayan illerde sağlıklı bir seçmen kaydı oluşturulması ve vatandaşların oy kullanmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da düzenlediği basın toplantısında, 21 yıllık iktidarın Türkiye'deki fay hatlarının hiç farkında olmadığını, vatandaşları sahipsiz bıraktığını iddia etti.