İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki yağıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlıyor. Soylu’ya aynı zamanda gazeteciler Kübra Par, Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş de soru soruyor.

İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki yağıyor


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının hedefinde yer alan ve istifası istenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları üzerine tepkiler gecikmedi.

Gazeteci Erk Acarer, Soylu'nun işkence ve kötü muamele açıklamalarına yönelik olarak şunları söyledi: "Helikopterden insan attınız, Ankara katliamında 62 istihbarat raporuna rağmen canlı bombalara yol verdiniz. Gezi’de çocukları öldürdünüz. Şehirleri yıktınız. Ne sigorta şirketi yahu?"



Gazeteci Batuhan Çolak ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gecenin özeti... Soru: Neler oluyor? Cevap: Hedef Erdoğan. Soru: Gezi'de 6-7 kişi öldürüldü... Cevap: Sigorta firmam var. Soru: Sedat Peker AKP adına miting yaptı. Cevap: 27 yıldır telefonum değişmedi. Soru: Metin Külünk ve Hürriyet basıldı. Cevap: Haberim yok." şeklinde tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Eren Erdem: "Süleyman Soylu kimseyi konuşturmuyor. Taktiksel ilerliyor. Soruları yanıtlamak yerine, kendi arzu ettiği hikayeyi anlatıyor. Arada yaptığı absürt sataşmalarla gündem belirlemeye çalışıyor. Özetle; Süleyman Soylu topu taça atıyor..."

Ulusal Basın Birliği Başkanı Gazeteci Y.Deniz Barak : Süleyman Soylu'ya maşallah. Eskiden Süleyman Demirel böyle yapardı. Ne sorarsan sor, o bildiğini söyler ve anlatır. Zaman gelir geçerdi. Kısaca soru şu :  Peker gidene kadar yıllarca bu 7 videoda söylediklerini neden söylemedi. Peki Peker buradayken koruma polisleri tahsis edip, meydanlarda lider gibi meydanlara hitap ettiği zaman neden suçluysa tutuklamadınız. Mesele videolarla meydana geldiği halde hükümet nerede, içişleri bakanı neden sorulara değilde taaa ilçe başkanlığı zamanını anlatarak zamanı doldurdu..