Hatay'da deprem meydana geldi

AFAD, Hatay'da birbiri ardına 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki şiddetli deprem meydana geldiğini açıkladı. Çevre illerden de hissedilen depremler, kentte yeni yıkıntılara neden oldu.

Hatay'da deprem meydana geldi


Defne ilçesinde meydana gelen deprem; Adana, Konya, Mersin, Gaziantep ve Antalya'da da hissedildi.

6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

Alınan bilgilere göre depremde bazı binalar yıkıldı. Depreme yakalanan kent sakinleri, büyük korku yaşadı.

BİRÇOK ÜLKEDE DE HİSSEDİLDİ

Hatay'daki 6.4 büyüklüğündeki deprem Lübnan, Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da hissedildi.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremlere ilişkin "Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız" açıklamasında bulundu.

HATAY VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz."

SAHİŞ ŞERİDİNDE UZAK DURMA UYARISI

AFAD, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.

TSUNAMİ UYARISI

Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tsunami uyarısı verdi.

EMSC'nin paylaşımında, "M6.4'ün ardından 20 dakika önce (yerel saat 20:04:29) #Antioch nin ( #Turkey ) 14 km güneybatısında meydana geldi. Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın. Ulusal yetkililerin direktiflerine uyun. Aşağıda verilen bağlantılardaki güncellemeler" açıklamasında bulundu.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Valisi Süleyman Elban, Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kentte herhangi bir yıkımın yaşanmadığını açıkladı.

Vali Elban, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 kentte yıkıma neden olmuş; Hatay yıkımın en ağır olduğu kentlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Ayrıntılar geliyor..