Etiket: yüzde

Alaattin Aktaş: Faiz yüzde 42.5 olur ve yıl böyle kapatılır

Ekonomist Alaattin Aktaş, yarın politika faizinin en çok yüzde 2.5 oranında artacağını belirtti, Ocak ayında da fazla bir artış beklenmemesi gerektiğini yazdı.

Gazzelilerin yüzde 70'i evlerinden ayrılmak zorunda kaldı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Maruf, İsrail saldırıları başladığından bu yana Gazze'deki hastanelere dakikada bir yaralı, saatte 15 ölü geldiğini, bunların 6'sının çocuk olduğunu söyledi.

Memur Ve Emeklinin Zam Oranı Belli Oldu

Temmuz ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından; memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranlarını da belirledi.

Emekliye yüzde 25 zam Meclis'ten geçti

Emekli aylıklarına yüzde 25 artış öngören düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. AKP’li ve MHP’li milletvekilleri muhalefet partilerinin zam oranının artırılmasına ve seyyanen artış yapılmasına yönelik verdikleri önergeleri reddetti.

EYT'lilere Artçı Şok Geldi! Yüzde 25'lik Emekli Zammından...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda emekli maaşlarının yüzde 25 artırılmasına ilişkin madde kabul edildi. Önergede yüzde 25’lik maaş zammından 2023 Ocak ayı öncesi yararlanacağı hükmü bulunuyor.

Gençlerin yüzde 63’ü Türkiye'de yaşamak istemiyor

Türkiye Gençlik Araştırması'nın sonuçları yayımlandı. Buna göre, gençlerin yüzde 63’ü, imkân olsa başka ülkede yaşamak istiyor.

BOTAŞ: İran'dan gaz teslimatı yüzde 70 azaldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Türkiye'ye Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran iletim şebekesinden kaynaklı bir arıza nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren yüzde 70 azaldığını bildirdi. BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, arızanın kısa sürede giderilmesi için görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

İki ilde daha ekmeğe yüzde 25 zam

Bursa'nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde 4 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya yükseldi. Kocaeli'de de 1 Kasım’dan itibaren ekmeğin 210 gramı 5 lira olarak satılacak.

Çaykur'dan çaya yüzde 43,7 zam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı çay alım fiyatlarının ardından Çaykur, çay fiyatına yüzde 43,7 zam yaptı. Üstelik bir ay sonra bir kez daha zam geliyor...

Elektrik ve doğalgaz sayaçlarına yüzde 25 zam!

Elektrik ve doğalgaz sayaçlarının tamir, bakım ve ayar ücretlerine zam geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre sayaç tamiri 2022 yılı için yaklaşık olarak yüzde 25 zamlandı.

İstanbul'da suya yüzde 20'nin üzerinde zam!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu'nda suya yüzde 20.58 zam teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul'da simit fiyatlarına yüzde 30 zam geldi

Kısa süre önce 2.5 TL’ye çıkan ekmek fiyatlarında yeni zam baskısı sürerken, 100 gram simit yüzde 30 zamlandı ve 3.5 TL oldu. Simit fiyatlarının beş ay sonra 5 liraya ulaşabileceği ifade ediliyor. 2002 yılında 45 lira olan KYK bursu ile 225 adet simit alınabiliyordu. 2021 yılında 650 lira olan KYK bursu ile 185 adet simit alınabiliyor.

Vergi, ceza ve harçlara yüzde 36,20 zam!

Hazine tebliği 1 Ocak 2022'den itibaren yürürlüğe girecek.2022'deki vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam oranları Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği'yle belli oldu. Buna göre, 2021 yılında 9,11 olan yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 36,20 oldu. Pasaport harcından ehliyete, motorlo taşıtlar vergisinden trafik...

Şekere yüzde 52 zam kapıda

Şeker üreticileri artan maliyetler nedeniyle şekere yüzde 52 zam yapılmasını talep etti. Türk Şeker’in talepleri sınırlı oranda karşılaması da yakında zam yapılacağı beklentisini körüklüyor.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.