Etiket: kararı

AYM'den Can Atalay kararı: İkinci kez 'hak ihlali' dedi

Anayasa Mahkemesi, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ın avukatları tarafından tekrar yapılan başvuruyu değerlendirerek ikinci kez hak ihlali kararı verdi. Yüksek Mahkeme, 25 Ekim'de Atalay için 'hak ihlali' kararını vermişti.

İstanbul'da 93 okul için tahliye kararı verildi

İstanbul’da riskli bulunan 93 okulda pazartesi günü eğitim ve öğretim yapılamayacak. Riskli bulunan okullardaki öğrenciler taşımalı sistemde başka okullara kaydırılacak.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş e-devlet kararı

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri, kira sözleşmeleriyle ilgili olarak planlandı. 2024 sonuna kadar yapılacak düzenlemeyle kira sözleşmeleri, e-devlet üzerinden düzenlenecek.

Savcılıktan skandal 'sürtük' kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için kullandığı 'sürtük' ifadesi için yapılan suç duyurusu sonucunda soruşturmaya gerek olmadığı kararı verildi.

Taksim, İstiklal caddesi için İstanbul Valiliği'nden 'yasak'...

13 Kasım'da İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısı sonrası yeni önlemler alındı. Artık caddede sosyal, kültürel, ticari etkinlik düzenlemek yasak. Sokak müzisyenlerine de izin verilmeyecek.

Çin, ABD'ye karşı alacağı 8 kararı duyurdu! İlişkiler giderek...

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından ABD'ye karşı bir dizi kararlar alıyor. Çin yönetiminin kararları, ABD ile ilişkileri zayıflatacak ve ikili temasları da seyrekleştirecek.

TOGO Kuleleri için yıkım kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Sinan Aygün'ün yaptırdığı TOGO Kuleleri hakkında Belediye Encümeni toplantısında yıkım kararı alındığı duyuruldu.

İstanbul'da milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'izin' kararı

İstanbul'a kar yağışı giriş yaptı. Birçok ilçede her taraf beyaza büründü. İstanbul'da kar yağışının daha da şiddetlenmesi beklenirken, milyonlarca çalışanı ilgilendiren kritik bir karar geldi.

Medyanın duayenleri Kanal34 ve Kanal58 ortak yayın kararı...

Yeni Nesil televizyonculuğun duayeni Kanal 34 ve Sivas'ın televizyonu Kanal 58 ortaklığa imza attılar

Yargıtay'dan Emsal Fazla Mesai Kararı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek mahkeme; fazla mesai hesabında çalışanın kullandığı bilgisayar log kayıtlarının da (açılış kapanış saatleri) delil olarak kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı...

SGK harekete geçti ve değişti. Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK tespit ediyor. 55 yaş ve az prim günüyle erken emekliliğe yönelik yapılan düzenleme sayesinde vatandaşlar daha erken emekli olma imkanına sahip oluyor. Çeşitli sebeplerle (bilişsel yaşlanma ile fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali) daha...

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan Aşı ve PCR testi kararı!

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Covid-19 ile mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

Türkiye'ye seyahat yasağı!

Suudi Arabistan kamu haber ajansı SPA, ülkede corona virüsün yayılmasını ve yeni varyantların ülkeye girişini engellemek amacıyla kırmızı listeye aldığı ülkelere seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. İçlerinde Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere seyahat edenlere üç yıl seyahat yasağı getirileceği belirtildi.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.