CHP Kulislerinde Bomba Kulis: İstanbul ve Şişli'de kim aday gösterilecek?

Uluslararası Basın Federasyonu (İFJ) ile Dünya Basın Federasyonu ( WPF) üyesi ve Halka Tercüman ve Günaydın TV Genel yayın Yönetmeni Gazeteci Yıldıray Deniz Barak'ın CHP kulislerinden bir bilgi aktararak İmamoğlu'nun adaylığını koymaması halinde CHP; Mustafa Sarıgül'ü aday göstereceği, hatta oğlu Emir Sarıgül'ün ise Şişli'den adaylığı algılarının yapıldığı, CHP kurmaylarının ve Kılıçdaroğlu'nun böyle bir düşüğncesinin olmadığı bilgilerinin geldiğini açıkladı.

CHP Kulislerinde Bomba Kulis: İstanbul ve Şişli'de kim aday gösterilecek?


“Topyekün değişim” mesajlarıyla gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmaması halinde, CHP'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Uluslararası Basın Federasyonu (İFJ) ile Dünya Basın Federasyonu ( WPF) üyesi ve Halka Tercüman ve Günaydın TV Genel yayın Yönetmeni Gazeteci Yıldıray Deniz Barak'ın aktardığına göre, İmamoğlu'nun adaylığını koymaması halinde CHP; Mustafa Sarıgül'ü aday göstereceği, hatta oğlu Emir Sarıgül'ün ise Şişli'den adaylığı algılarının yapıldığı, CHP kurmaylarının ve Kılıçdaroğlu'nun böyle bir düşüğncesinin olmadığı bilgilerinin geldiğini açıkladı.

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak, kulislerde konuşulanları şu sözlerle anlattı:

"İmamoğlu aday olacak mı? Eğer olmazsa diye de bir çalışma yapılıyor. Kulis bilgisi. Aday olmazsa Sarıgül tezi kesinlikle yanlış ve asılsız. Kendi aralarında konuşulmamış bir konuya neden böyle algılar yapılıyor, anlam veremedim diye açıklıyor.

CHP Genel Merkezi'nde 'Alırsa İsanbul'u Sarıgül alır' tezi asılsızdır. Hatta oğlu Emir sarıgül'ün Şişli adaylığıda söz konusu değildir.

Gazeteci Yıldıray Deniz Barak, Erzincan’da CHP’nin oyunu arttırarak, yıllar sonra milletvekili kazanılmasını sağlayan Sarıgül’ün, arkasında “başarı hikayesi” olduğu gerekçesiyle İstanbul’da da başarılı olacağı yerine, Şişli'den adaylığı kabul edilmemesi sonrasında DSP'den aday olup, ezici bir farkla Şişli'yi kaybetmesi. Kaldı ki kendisinin dahi kazanamadığı Şişli,'de oğlu Emir Sarıgül'ün isminin algı yapılmasını da anlamsız bulduğunu sözlerine ekledi.