CHP Kılıçdaroğlu Akbelen direnişinde..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi. Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu'nu "Direne direne kazanacağız" sloganı ve alkışlarla karşıladı.

CHP Kılıçdaroğlu Akbelen direnişinde..


M
uğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'nda yeniden ağaç kesiminin başlaması üzerine başlayan direniş sürüyor.

Yurttaşlar, jandarma eşliğinde bölgeye gelen şirketin ağaç kesimine karşı 4 gündür mücadele ediyor. Ülke geneline yayılan protestolara ve bölge halkının tüm itirazlarına rağmen Akbelen Ormanı 4 gündür tahrip ediliyor.

Çok sayıda demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve çok sayıda yurttaş, yöre halkına destek olmak için bölgede bulunuyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da direnişe destek olmak için Akbelen'e geldi.

Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu'nu "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşıladı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP'li 10 milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu'nun önünde eline mikrofonu alan bir köylü kadın, 4 yıldır korudukları ormanların, devletin askeri ve polisinin korumasında 5 gündür kesildiğini anlattı.

detail-photo-fancybox-0


İsyanını dile getiren kadın, “Akbelen ormanını 5 günde yiyip bitirdiler. Kesimi durdurun artık, yalvarıyorum. Bu topraklar, bu havamız, bu suyumuz bitmesin. Kesilen ağaçlarla birlikte kuşların da yuvaları gitti. Kesilen çam ağaçlarının kokuları beni bitiriyor. Ne olur artık bu durdurulsun. Ağaçları kesmiş olabilirler ama bu alanı madene vermeyeceğiz” dedi. Kömür çıkarmak yerine güneşten enerji elde edilmesini isteyen köylü kadın, Kılıçdaroğlu'ndan yardım istedi.
detail-photo-fancybox-2

“TEKRAR GELECEĞİM”

Kemal Kılıçdaroğlu da “Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil. Mücadelenize devam edin. Ben de mücadele edeceğim. Milletvekili arkadaşlarımız da sizlerle birlikte mücadele edecekler. Basında, medyada ben bütün bunları dilimin döndüğü kadar anlatacağım. Ama asıl sizin anlatmanız lazım. Çünkü burada bütün bunları sizler yaşıyorsunuz. Sanmayın ki bir kere geldim bir daha gelmeyeceğim. Tekrar buraya geleceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, çıkarılmak istenen kömürün toprak altında kalacağını da söyledi.

detail-photo-fancybox-3CHP lideri Kılıçdaroğlu Akbelen’de jandarma noktasını geçerek maden sahasına girdi.

detail-photo-fancybox-4

Akbelen’e katılan MYK üyeleri ve Milletvekilleri tam listesi;

Özgür Özel

Ali Mahir Başarır

Semra Dinçer

Suat Özçağdaş

Eren Erdem

Ali Gökçek

Gökan Zeybek

Mahmut Tanal

Mustafa Sarıgül

Gizem Özcan

Utku Çakırözer

Mehmet Tahtasız

Barış Karadeniz

Sibel Suiçmez

Elvan Işıkgezmiş

Hüseyin Yıldız

Aşkın Genç

Süreyya Öneş Derici

Cumhur Uzun

Orhan Sarıbal

Namık Tan