CHP, 'Kara Kış Fonu'nun detaylarını madde madde açıkladı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kara Kış Fonu kapsamında başlatılan seferberliğin detaylarını açıkladı.

CHP, 'Kara Kış Fonu'nun detaylarını madde madde açıkladı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon ekim ayında aylık bazda 2,39 yüzde artarken, yıllık enflasyon yüzde 19,58'den yüzde 19,89'a yükseldi.

Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise ekimde enflasyonun aylık bazda yüzde 6,90 arttığını, yıllık bazda ise enflasyonun yüzde 49,87'ye yükseldiğini duyurdu.

Ekonomik kriz ve enflasyon nedeniyle vatandaşlar geçim sıkıntıları yaşarken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediyeler ile yeni bir seferberlik başlatı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelerin Kara Kış Fonu kapsamında yürüteceği çalışmalar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Seyit Torun'un açıklamaları şöyle oldu:

Siyasi iktidarın, vatandaşın sorunlarını çözmekten uzak, sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen politikaları, bugün halkımızı ağır bir ekonomik buhranla karşı karşıya bırakmıştır. Ülkemizin büyük bölümünü etkisi altına alan derin yoksulluk nedeniyle milletimiz, artık önünü göremez hale gelmiştir. Hayat pahalılığı, vatandaşın başa çıkamayacağı seviyelere ulaşmıştır. Temel tüketim ürünlerine her gün yeni zamlar gelirken; işçilerimizin, memurlarımızın, emeklilerimizin, çiftçilerimizin gelirleri aynı kalmıştır.

"KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Vatandaşlarımız yaklaşan kara kış öncesinde adeta kaderine terk edilmiş durumdadır. Sadece son bir yılda; elektriğe 3, doğalgaza 8 kez zam gelmiştir. Kömüre yüzde 89, oduna yüzde 41, tüpgaza yüzde 37 zam yapılmıştır. Saraylara hapsolan ve millete sırtını dönen iktidar ise artık vatandaşın feryadını duyamaz noktaya gelmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu tabloyu gören Sayın Genel Başkanımız, tüm siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak, iktidara önemli bir çağrıda bulunmuştur. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için bir “Kara Kış Fonu” kurulmasını önermiştir. Ancak Erdoğan iktidarı, bu samimi çağrıyı dahi görmezden gelerek, sorunlu politikalarında ısrar edeceğini göstermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidarda bulunmasak dahi, milletimizin yaşadığı ağır sorunlara karşı kayıtsız kalamayız. Ülkemizi, kendi halkına zulmeden bu iktidarın insafına terk edemeyiz. Bu kapsamda; Pandemi sürecinde, yangın ve sel afetlerinde, ekonomik kriz şartlarında vatandaşlarımızın yanında olan belediyelerimizi, yine önemli bir süreç beklemektedir. Sayın Genel Başkanımızın talimatları kapsamında, bugün, tüm belediyelerimizi resmi bir yazıyla bilgilendirdik. Aldığımız kararları kamuoyuna da açıklamak isterim.

Belediyelerimiz, Kara Kış’ta, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için yeni bir seferberlik başlatacaktır. Bu çerçevede;

1) İhtiyaç sahiplerine yönelik ayni ve nakdi sosyal yardımlar, Kara Kış’ta, yeni alanları da kapsayacak şekilde artırılacaktır.

2) İhtiyaç sahibi ailelerin; ısınma, elektrik ve su giderlerine destek verilecek ve bu ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanmasına katkı sağlanacaktır.

3) İmkânı olan vatandaşlarımızın, ihtiyacı olanlara yardım etmesine fırsat sunan, “Askıda Fatura” gibi dayanışma projeleri, tüm belediyelerimizde, yeni uygulamalarla yaygınlaştırılacaktır.

İnanıyoruz ki belediyelerimizin imkânları ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle vatandaşlarımız Kara Kış’ta bir nebze de olsa rahat nefes alacaktır. Ve siyasi iktidarın sorunlu politikaları, toplumsal dayanışmanın önünde duramayacaktır. Onlar vatandaşa destek olmuyorsa, biz olacağız. Onlar yoksullukla mücadele etmiyorsa, biz edeceğiz. Onlar tefeciler için, küçük bir azınlık için çalışıyorsa, biz vatandaş için çalışacağız.

"ARTIK GÖLGE ETMEYİN"

Bizim belediyelerimiz, siyasi iktidarın tüm baskılarına, tüm engelleme girişimlerine rağmen, vatandaşlarımızın yanında durmaktadır. Bilindiği gibi bu iktidar, pandemi sürecinin başında, belediyelerimizin bağış hesaplarına dahi el koyarak, ne kadar insafsız olunabileceğini göstermiştir. İktidarı şimdiden uyarmak isteriz: Sakın ola ki belediyelerimizin Kara Kış’ta vereceği hizmetleri engellemeye niyet etmeyin. İhtiyaç sahibi bir vatandaşımızın daha destek almasına mani olmayın. Bu millet, bu iktidarın vatandaşın yanında olmadığını görmüş ve artık bu yönetimden umudunu kesmiştir. O yüzden şunu söylüyoruz: Artık gölge etmeyin, başka ihsan istemez.

Son olarak şunu ifade etmek isterim: Belediyelerimiz bu hizmetleri, kendi bölgelerinde, kısıtlı imkânlarla vermek için mücadele etmektedir. Vatandaşlarımıza söz veriyoruz: İnşallah iktidara geldiğimizde, yereldeki hizmetleri genele taşıyacak ve kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin elini, ülkemizin her bir köşesine ulaştıracağız. Yerelde nasıl başardıysak, genelde de başaracağız.