Akşener: AK Partili dayısı olan genç 58 puanla atanıyor, haram olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa'nın Salihli ilçesinde yaptığı açıklamada "AK Partili dayısı olan gencin 58 puanla ballı maaşla atandığını görüyorsun. Haram olsun. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni birlikte yıkacağız" dedi.

Akşener: AK Partili dayısı olan genç 58 puanla atanıyor, haram olsun


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa'nın Salihli ilçesini ziyaret etti.

Salihli'de yaptığı açıklamalarda AKP'li siyasetçilerin yakınlarının düşük sınav puanlarına rağmen atandıklarına dikkat çeken Akşener, "Senin çocuğun 92 puan alıp atanamamışken, mülakatla elenmişken, yanında AK Partili dayısı olan gencin 58 puanla ballı maaşla atandığını görüyorsun. Haram olsun" ifadelerini kullandı.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'SİYASETÇİ ESNAFI KAZANDI, SEÇMEN KAYBETTİ'

20 Ocak 2020’den beri il il, ilçe ilçe geziyorum. Uzun bir zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı bu ülkede. Bize ait olmayan her bir konu üzerinden birbirimizle çarpıştırıldık. Sonuç itibariyle komşu komşunun düşman ilan edildiği bir sistemden siyasetçi esnafı kazandı, seçmen kaybetti.

Salihli’deyiz. Dolu vurdu, ürün gitti, TARSİM çok pahalı, yaptıranlar açıkta kaldı. Ey saray şürekası, dolu vurmuş, sigorta yaptıramamış çiftçimizin ürününün bedelini ödeyin. O çiftçi senin velinimetin. O çiftçi olmazsa aç kalırsın. Ama duymazlar seslerinizi… O dükkânların içinde acı çeken çiftçileri, esnaf kardeşimin derdini görüyorum.

Senin çocuğun 92 puan alıp atanamamışken, mülakatla elenmişken, yanında AK Partili dayısı olan gencin 58 puanla ballı maaşla atandığını görüyorsun. Haram olsun. Senin çocuğun işsizken beş maaş alan, hiçbir şey yapmayan danışmanlar var bu ülkede. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu depresyonda."