Usta sanatçı Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor!

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta tiyatrocu Ferhan Şensoy için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Törenin girişinde babasının tabutunu gören Derya Şensoy gözyaşlarına boğuldu.

Usta sanatçı Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor!


Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos günü vefat eden Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Şensoy’un cenazesi daha sonra Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi.



KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


Ferhan Şensoy’un kızları Derya Şensoy ve Müjgan Ferhan Şensoy, babalarının tabutunu görünce hıçkıra hıçkıra ağladı.



ŞEVKET ÇORUH: BENİ TİYATRODAN KOVMUŞTU


Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı:

“Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne başsağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağolsun” dedi.

İMAMOĞLU: FERHAN ŞENSOY’UN ESERLERİ BİZLERE EMANET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Türkiye'nin ve bence Türkçe'nin de en yaratıcı yazarlarından biriydi Ferhan Şensoy. Uluslararası bir sanatçıydı, dünya çağında bir sanatçıydı. Aynı zamanda güldürü geleneğimizin simgesi olan kavuğu bütün maharetiyle hepimizi düşündüren ve kendine has üslubuyla da güldüren çok değerli bir sanatçıydı. Ortaoyuncular tiyatrosu ile bu sahnede belki de tiyatro tarihimizin en değerli eserlerini ortaya koymuştur. Bu sahneden Ferhan Şensoy'u izlemiş ve onu alkışlamış olmak benim gibi biliyorum ki birçok insanın da en özel en nadide hatıralarından biridir. Üstat şimdi de o ebedi yolculuğa çıkıyor. Bu güzel sahne, bize bıraktığı bütün eserleri, anlattıkları her şey bize yadigâr kalmıştır. Ben İstanbullu olarak İBB Başkanı olarak kendisine minnettar olduğumuz belirtmek isterim. Yetiştirdiği öğrencilerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırladık. Ses tiyatrosunun bu ülkenin kültür-sanat hafızasında ne kadar derin izler bıraktığını bir kez daha hatırladık. Aynı zamanda Ferhan Şensoy'un değerleri bıraktığı eserleri bizlere emanet, ismi de hepimize emanet. Bütün kurum ve kuruluşlar özel düşünceler üretecektir. Biz de ismini yaşatmak için özenle çalışacağımızı belirtmek isterim.”