Düzce'de korkutan deprem... İstanbul dahil birçok ilden hissedildi

Düzce'de korkutan bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un birçok ilçesinden hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Kandilli depremin büyüklüğünü daha sonra 5.2 olarak güncelledi. Deprem Marmara Bölgesi'nde birçok ilden hissedildi.

Düzce'de korkutan deprem... İstanbul dahil birçok ilden hissedildi


Kandilli Rasathanesi, Düzce'de 5.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Deprem Yenibosna'dan Sancaktepe'ye kadar geniş bir bölgede hissedildi. Sallantı sonrası kısa süreli panik yaşandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Düzce’deki depremin büyüklüğünün 5.0 olduğunu duyurdu.



Kandilli’nin aktardığı bilgiye göre, saat 15.40’da meydana gelen depremin merkezi Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Yayakbaşı köyü.



Depremin; Sakarya, Kocaeli ve Bursa'da da hissedildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Bolu’da halk, panikle sokaklara döküldü. Düzce’de polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevinde bulunurken, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Düzce’de bazı evlerde sarsıntı ile eşyaların devrilerek, hasar gördüğü belirtildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar, devam etti.

MUHTAR KOÇ: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Depremin merkez üssüne yakın Yayakbaşı köyünün muhtarı Hayrettin Koç verdiği bilgide, "Depremi çok şiddetli olarak hissettik. Köyümüzde herhangi bir hasar, yıkım söz konusu değil. Çevre köylerden de olumsuz bir şey duymadık şu ana kadar” dedi.

İKİNCİ BÜYÜK DEPREM

Düzce'de saat 15:57'de 4,3 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi.


İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı." açıklamasını yaptı.