Düzce’de 6 büyüklüğünde deprem! 1’i ağır 93 yaralı

Kandilli Rasathanesi verilerine göre; Düzce‘de 6.0, AFAD verilerine göre 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem çevre illerde de şiddetli hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada 138 artçı depremin olduğu ve 1’i ağır 93 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Ayrıca 1 vatandaşında yaşadığı korkudan dolayı kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

Düzce’de 6 büyüklüğünde deprem! 1’i ağır 93 yaralı


Düzce bu sabah 04.08’de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. AFAD depremin merkez üssünü Gölyaka, Sarıdere olarak belirledi. Bölge en büyüğü 1.8 olmak üzere birçok artçı depremle sallandı. Marmara bölgesi dışında İç Anadolu bölgesi de depremden etkilendi. Düzce depreminin hissedildiği şehirler şöyle: İstanbul, Sakarya Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Bolu, Edirne

DEPREMİN ARDINDAN ARTÇILAR YAŞANIYOR

Düzce’de 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 04.30’da merkez üssü Düzce’nin Çilimli ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Çilimli ilçesindeki deprem 8 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada “Düzce Gölyaka’daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır” denildi. AFAD daha sonra artçı deprem sayısının 108’e çıktığını açıkladı.

80 VATANDAŞ YARALANDI

AFAD’dan yapılan açıklamada, “En büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı meydana gelmiştir. Depremde yaralananların sayısı 80 olmuştur. 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir. 2234 personel ve 444 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir.” denildi.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Düzce’de 37, İstanbul’da 2, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bolu’da 1 ve Bursa’da 4 yurttaş yaralandı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

GOOGLE: ALTI ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Google, depremle ilgili ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nu kaynak göstererek bir bilgi notu yayınladı. Bilgi notunda depremin büyüklüğünün 6.1 olduğu söylenirken Türkiye dahil altı ülkede hissedildiği belirtildi.

Bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: “6.1 büyüklüğünde deprem. Etkilenen ülkeler: Bulgaristan, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Birleşik Krallık ve Ukrayna.”

DÜZCE ADLİYESİ’NDE HASAR MEYDANA GELDİ

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce Adliyesi’nde hasar meydana geldi.

SOYLU: CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı televizyonların canlı yayınında Düzce’de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu bölgedeki son duruma ilişkin şöyle bilgi paylaştı:

“Şu anda ekipler olay yerine devam ediyor, yönlendirilmiş durumda. Özellikle AFAD birliklerimiz, Kızılay ve tüm birliklerimiz olay yerine yönlendirilmiş durumda. Şu anda dışarı çıkmış vatandaşlarımıza battaniye sevkiyatı devam ediyor. Bu açıdan hem valilerimiz, hem kaymakamlarımız, hem ilgili belediye başkanlarımız, muhtarlarımız herkese olay yerinde ve Allah’a şükür bir can kaybı söz konusu değil. Bu depremin olduğu dakikadan itibaren hem emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz, güvenlik ve asayiş açısından da tüm kontrollerini sahada devam ettirmektedirler. Bu açıdan da vatandaşlarımız evlerinden çıktı. Birtakım asayiş olayları olur mu, birtakım hırsızlık olayları olur mu diye endişe içerisinde olabilirler ama gerek bekçilerimiz, gerek polislerimiz, gerek jandarmalarımız şu anda sokaklarda asayiş açısından güvenlik tedbirlerini almış durumdalar.”



KARADENİZ EREĞLİ’DE BİR EVİN BACASI YIKILDI

Ereğli Kaymakamlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem sonrası İtfaiye ekiplerimiz sahada kontrollerini sürdürmektedir.

Bölücek Mahallesinde bir evin bacasında meydana gelen çökme harici olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır.

Ekiplerimiz olay yerini emniyet şeridi ile güvenlik altına almışlardır. Ülkemize ve İlçemize geçmiş olsun dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI FARUK ÖZLÜ’DEN AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada “Depremi çok şiddetli hissettik. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yıkım haberi yok.” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun” dedi.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul’da da hissedildiğini belirterek “Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BU DEPREM AFETLERE HAZIRLIKLI OLMANIN ÖNEMİNİ HATIRLATTI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu depremin ardından, “Merkez üssü Düzce olan ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediyelerimiz can kaybının olmadığını paylaştılar. Allah korusun! Bu deprem afetlere hazırlıklı olmanın önemini tekrar hatırlattı. Geçmiş olsun Türkiye!” paylaşımını yaptı.