Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş bayram tatili açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu. Erdoğan Kurban Bayramı tatili ile ilgili soruya, "Kurban Bayramı tatili ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sanki tatil süreci 10 ve 9 arasında dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş bayram tatili açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla hem  korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş  yüzünü deşifre ettiler." dedi. 
Erdoğan, Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti  Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılarak partililere hitap  etti.
 
Konuşmasına, yaklaşık 1,5 yıllık hasretin ardından Diyarbakırlılarla  bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, bugün  Diyarbakır'da dolu dolu, bereketli bir gün geçirdiklerini söyledi.
 
Cuma namazını Diyarbakırlılarla birlikte Kurşunlu Camisi'nde eda  ettiklerini anımsatan Erdoğan, "Kurşunlanan Kurşunlu Camisi'nde eda ettik. Bölücü  örgütün çukur olayları sırasında yaktığı 5 asırlık tarihi camiyi 3 yıllık titiz  çalışmayla yeniden Ezan-ı Muhammedilerle buluşturmuştuk. Camimizin eski  görkemine, eski güzelliğine kavuştuğunu bu vesileyle biz de yerinde görmüş olduk  Allah'a hamdolsun." diye konuştu.

Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı sonrası Diyarbakır annelerinin  misafiri olacaklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla hem  korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş  yüzünü deşifre ettiler. Bu cesur anneler 688 gündür sabırla sürdürdükleri  mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan hakları kuruluşlarının iki yüzlülüğünü  göstermenin yanında muhalefetin nasıl bir hassasiyet altında olduğunu da ortaya  serdiler. Sadece ülkemizdekiler değil yurt dışındaki insan hakları dernekleri  acaba kaç kez gelip de Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler. Böyle bir dertleri  var mı onların? Yok. Gelip burayı görmediler ama bunun aksi olsaydı bir gider bir  gelirlerdi. Fakat yapmadılar, yapmazlar çünkü onların derdi başka, onların derdi  buradan kaçıp oraya giden teröristlerle, evet, Avrupa'da bir arada olmak."
 
Diyarbakır annelerini, daha önce çalışma arkadaşlarının ziyaret  ettiğini ve haklı davalarında yanlarında olduklarını söylediklerini belirten  Erdoğan, "Bugün de ben tüm heyetimle birlikte ziyaret ederek bu gerçeği ortaya  koyacağız. Ramazanda sağ olsun İstanbul'da onlar beni ziyaret etmişlerdi,  birlikte bir iftarımız oldu ve bugün de inşallah iadeiziyaretimizi  gerçekleştirmiş olacağız." dedi.
 
Toplu açılış töreninde ise Diyarbakır'a kazandırdıkları eser, hizmet  ve yatırımların sevincini yaşayacaklarını dile getiren Erdoğan, bu vesileyle  geçmişten bugüne kapsamlı bir muhasebeyi de Diyarbakırlılarla paylaşacaklarını  vurguladı.
 
Gençlerle bir araya gelmelerinin ardından Diyarbakır programını  tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, gençlerle bugünkü buluşmalarının,  Ankara'daki buluşmada Diyarbakırlı bir gencin daveti üzerine gerçekleştiğini  anlattı.

Diyarbakır'a sadece açılış ve ziyaret yapmak için gelmediklerini  söyleyen Erdoğan, "Biz bugün buraya aynı zamanda Diyarbakır'ı dinlemek,  Diyarbakırlılarla istişare etmek, Diyarbakır'la olan kavlimizi yenilemek için  geldik." dedi.
 
"Diyarbakır seninle gurur duyuyor." tezahüratları üzerine Erdoğan,  "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Bunun için sizlerin görüşlerine, sizlerin  değerlendirmelerine ve fikirlerine büyük önem veriyorum." ifadesini kullandı.
 
Toplantının hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eden ve  kendilerine gösterdikleri teveccühten dolayı da Diyarbakırlılara şükranları sunan  Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar Diyarbakır AK Parti teşkilatlarında farklı  kademelerde görev alanlara teşekkür etti.
 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. En uygun şekilde... Tatil süreci sanki böyle 10 gün, 9 gün gibi bu arada dolaşıyor, bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım." ifadelerini kullandı.