Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı var!

Son dakika haberi… İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada can kaybı ve yaralıların olduğu bilgisini verdi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı var!

Son Dakika | Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı var!
Beyoğlu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle yaralıların ve can kaybının olduğu öğrenildi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Kızılay, Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda yaralının bulunduğu görülüyor.

İSTANBUL VALİSİ: CAN KAYBI VAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın ardından ilk açıklamasını Twitter üzerinden yaptı. Yerlikaya, patlama sebebiyle can kaybı ve yaralıların olduğunu söyledi.

Yerlikaya, şunları belirtti:

“Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.”


İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter’dan yaptığı paylaşımda sağlıklı bilgilendirme yapacaklarını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” dedi.