Amasya'da güreşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

Amasya’da Batmanlı güreşçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, Batman Petrolspor baş antrenörü Halil İbrahim Kay olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 13 güreşçi ve iki sürücü hastaneye kaldırıldı.

Amasya'da güreşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

Sporcuları taşıyan minibüs devrildi: Antrenör vefat etti, 13 sporcu yaralı  | Diyarbakır Yenigün Gazetesi | Diyarbakır Haberleri

Çorum’daki güreş turnuvasına katılmak üzere Batman’dan yola çıkan sporcu kafilesini taşıyan Murat Kızılbulut yönetimindeki 72 DU 313 plakalı minibüs, Amasya – Çorum karayolu Çavuşköyü mevkiinde kontrolden çıkarak devrildi.

112 acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği kazada, takımın başantrenörü Halil İbrahim Kay olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 13 sporcu ve yedek sürücü de ambulanslarla sevk edildikleri hastanede tedavi altına alındı. Sürücü de kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amasya'da güreşçileri taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 15 yaralı

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU: ACIMIZ BÜYÜK


Türkiye Güreş Federasyonu'ndan (TGF), konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çorum'da düzenlenen U23 Türkiye Güreş Şampiyonası için Batman'dan yola çıkan Batman Petrol Spor Kulübü güreş kafilesi bu sabah saat 09.30 civarında Amasya yakınlarında kaza geçirdi. Kazada Batman İl Güreş Temsilcisi ve Takımın Antrenörü İbrahim Halil Kay hayatını kaybetti. Kazada yaralananlar ise Amasya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kafilede 14 sporcu, bir idareci ve 2 antrenör bulunuyordu. Türk güreşine önemli hizmetleri dokunan çok değerli Batman Güreş İl Temsilcimiz ve Batman Petrol Spor Antrenörü İbrahim Halil Kay'a Türkiye Güreş Federasyonu olarak Allah'tan rahmet, ailesi sevenleri ve tüm güreş ailemize başsağlığı diliyoruz. Kazada yaralananlara da Allah'tan acil şifalar diliyoruz" denildi.

Amasya'da güreşçileri taşıyan minibüs devrildi: 1 ölü, 13 yaralı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu kaza ile yakından ilgilendiklerini belirterek, "Batman Petrol Spor Kulübü Antrenörü ve aynı zamanda Batman Güreş İl temsilcimiz olan İbrahim Halil Kay'ın ölümü bizleri derinden üzmüştür. Hocamız tam bir güreş sevdalısıydı. Kendisine Allah'tan rahmet ailesi sevenleri ve tüm güreş ailemize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan tüm ekiple yakından ilgileniyoruz. Rabbim onlara da acil şifalar versin" dedi.