Yunanistan ateşle oynuyor... Erdoğan "sildim" dedi Türkiye'nin burnunun dibinde "şov" yaptı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis bu sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'nı ziyarete gitti..

Yunanistan ateşle oynuyor... Erdoğan "sildim" dedi Türkiye'nin burnunun dibinde "şov" yaptı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün Muğla’nın Bodrum ilçesine komşu adaları ziyaret etti. Lozan Antlaşmasına göre silahlandırılması ve yerleşimin yasak olması gereken Keçi (Pserimos) Adası’nı ziyaret eden Miçotakis, adada silahlarla çevrili karaya çizilen dev Yunan bayrağı fotoğrafını sosyal medya hesabından yayımladı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis bu sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası'nı ziyarete gitti.

Miçotakis’e Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, İçişleri Bakan Yardımcısı Stelios Petsas, Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve Yeni Demokrasi Partisi On İki Ada Milletvekilleri Manos Konsopis ve Vassilis Yanpos Polis ve Vassilis Yansis eşlik etti.



ADAYA YENİ HASTANE SÖZÜ VERDİ

Miçotakis, İstanköy Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bölgedeki turizm faaliyetleri ile ilgili turizmcilerle fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca İstanköy Adası'na yeni bir hastane kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

ADADA SİLAHLARLA ÇEVRİLİ DEV BAYRAĞI PAYLAŞTI

Miçotakis’in İstanköy’deki toplantının ardından 3 mil uzaklıktaki Lozan Antlaşması’na göre yerleşimin olmaması ve silahlandırılmaması gereken ancak hem yerleşimin olduğu hem de askeri birliğin bulunduğu ve toplarla uçaksavarların yerleştirildiği Keçi (Psemiros) Adası’na geçti.

Sözcü’den Yaşar Anter’in aktardığına göre adada yayın yapan www.kostoday.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde iki ay önce Keçi (Pserimos) Adası’na bir askeri doktoru görevlendiren Miçotakis’in bu kez de ada ziyaretinin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından Keçi Adası'nın Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne bakan tarafına çizilen ve etrafında topların yerleştirildiği yaklaşık 60 metrekarelik dev Yunan bayrağını paylaşması dikkat çekti.

Miçotakis paylaşımına “Pserimos. Ege’nin mavisinin bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer!” şeklinde yazdığı görüldü.



TÜRKİYE KARŞITI 16 FARKLI HARİTA

Yunan basınında yer alan haberde, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışındaki temsilciliklerine Türkiye karşıtı 16 farklı harita gönderdiği ifade edilerek, Bakanlığın yurtdışındaki Yunan diplomatları Türkiye karşıtı lobicilik ile görevlendirdiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin son 50 yıldaki Yunanistan'a karşı tutumunu gösterdiği iddia edilen 16 haritanın yayınladığı haberde, söz konusu haritaların Yunanistan’ın yurtdışındaki daimi temsilciliklerine dağıtıldığı belirtildi.

https://i01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/aw635619_01.jpg

Haberde, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in ise diplomatlara ithafen yazdığı bir mektupta, Türkiye’nin tutumunu “revizyonist” olarak nitelendirdiği ve bu tutumun diplomatik kaynaklar vasıtasıyla diğer ülkelere anlatılması gerektiğini savunduğu aktarıldı.

Yurtdışındaki Yunan diplomatlara gönderilen raporda ayrıca, Mavi Vatan, Türkiye Libya Anlaşması, geçmişte yaşanan Kardak Krizi, Coğrafi Formasyonlar ve Türkiye'nin ürettiği silahlı insansız hava araçları konularının yer aldığı belirtildi.

Odatv.com