Yeni Zam ve Vergi Dalgası Geliyor

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, altın ve dolar piyasasına ilişkin öngörülerini paylaştı. Zelyut, yeni zam dalgası ve yeni vergi dalgası beklediğini belirtti.

Yeni Zam ve Vergi Dalgası Geliyor


Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar ve altın piyasasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Videoda öngörülerini paylaşan Zelyut, "Altın rezervlerimiz alarm veriyor" derken, ABD Merkez Bankası Fed'den gelecek mesajların fiyatları nasıl etkileyeceğini aktardı.

''Altın ve dolardan kötü haberlerim olacak" diyen Evren Devrim Zelyut şunları söyledi: "Mevduatın beşte biri kur korumalıda bu çılgın bir rakam. Kur 1 lira yukarı gittiği zaman bütçenin üzerine ek yükler gelecek. Bütçe dediğimiz biziz. 22,5 olsa kur 8-9 milyar dolar yük biniyor. Kaosa götürecek taraf şu.

Kurun artışı maliyetleri yukarı çıkartıyor. Kur korumalıya faiz ödeniyor bu da bütçe açığına neden oluyor bu bizden alınacak. 8-9 milyar dolar ciddi rakam bu yeni zam dalgası, yeni vergi dalgası hayatımızı kaosa çevirecek gelişme...

Ons altın stoğu artabilir ama azaldığı zaman sorgulamak gerekir. Yüksek teknoloji üreten malları üretip satmadıktan sonra rezervi dolar ve euro ile dolduramazsın en sonunda evdeki altınları satmaya başlarsın o yüzden alarm veriyor diyorum. 3 Mayıs FED toplantısı önemli. buradan gelecek mesajlar önemli...

2 bin doların üzerine atmaya çalışacak atamazsa 1970-1950 dolar desteklerinde faiz politikasını izleyecek diyebiliriz. Altın rezervimiz alarm veriyor. Döviz kazandırıcı yeteneklerini yitirmiş ekonomi yönetimi var o yüzden..."