Yapay zekâ destekli akıllı modüler şehir mobilyaları geliyor !

Son dönemin yükselen akımlarından modüler akıllı şehir çözümlerine odaklanan yerli teknoloji şirketi Ekin, akıllı şehirler için Spotter adını verdiği modüler şehir mobilyasını geliştirdi.

Yapay zekâ destekli akıllı modüler şehir mobilyaları geliyor !
Teknoloji, Yapay Zeka

Her geçen gün artan araç trafiği için günümüzde kullanılan adaptif trafik yönetimi ve trafik analitik çözümlerine, yol öncelikleri belirleme, kırmızı ışık yönetimi gibi temel özelliklerin yanında video kayıt, araç, plaka ve yüz tanıma gibi özellikler de ekleniyor.

Akıllı trafik yönetim sistemleri, sahip oldukları çeşitli algılayıcıları yapay zeka teknolojileriyle birleştirerek, güvenlik açısından da pratik bir çözüm sunuyorlar. Plaka tespit ederek çalıntı ya da aranan araçları tespit edebiliyor, kazaları, şerit ihlallerini algılayabiliyor ve otoriteleri uyarıyorlar.

Akıllı şehirlerdeki modüler altyapılar ise son dönemin yükselen trendi. Akıllı şehirlerin yönetimi için birçok alanda veri toplama ve ölçmeye ihtiyaç duyuluyor.

Geleneksel yöntemlerle birden fazla noktaya yerleştirilen ve altyapı maliyeti daha yüksek olan sistemler yerini şık ve modüler şehir mobilyalarına bırakıyor. Modüler akıllı şehir mobilyaları sayesinde tek bir noktadan çevresel ölçümlerden, trafik analizine birçok alanda veri toplamak ve bu verileri yönetmek mümkün olabiliyor.

Halihazırda kullanılan sistemlere entegre edilen şehir yönetimi yazılımları sayesinde tüm geleneksel cihazlar yapay zekayla yönetilen akıllı şehir cihazlarına dönüşebiliyor.