Yalan Haberlere Meclisten Ayar Geliyor..

Yıllarca tehdit, şantaj, Komplo ve yalan haber manşetleri atan ve bunu alışkanlık haline getiren medya gruplarına nihayet düzenleme geliyor.

Yalan Haberlere Meclisten Ayar Geliyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılır açılmaz gelişmiş ülkelerde yapılan yalan haberlere yaptırım ne ise ülkemizdede benzerinin yapılması gerektiğini ve bu konuda çalışma yapacağını dile getirdi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşların medya ve yerel medya desteğini çekmesi gerektiğini bunun ise ekonomik tedbirlerden kaynaklandığına dair resmi gazetede yayınlanması ise gerçek gazetecilik yapanları sevindirdi.

İlçe ve illerde seçilmiş olan özellikle belediye başkanlarının kapısında adeta aylık alırcasına bekleyen yerel medya mensupları kendilerine artık bir çeki düzen vermek zorunda kalacaklar.

Belediye başkanlarının inisiyatifi ile seçilen bölge yerel gazetelerinden bazılarına ekonomik destek olarak ödenen aslında hiç bir alım gücü olmayan bu ekonomik destek için bir fotoğraf makinasına sahip olan , bir web sayfası ile habercilik yaptığını düşünen bir çok gazetecinin havlu atmasına vesile olacağını bilmek sevindirici bir durum...

Ayrıca manşetten karalama ve yalan haberi verip çamuru yapıştıran medya mahkeme kararıyla yalan haber tekzip edildiğinde o izin kaybolması mümkün olmuyordu.

Ülkemizde tekzip edilen bir haberi okuyan okuyucu %0001 dahi değilken karalama ve yalan haber ise merak uyandırdığı için hiç haber okumayanların dahi bu haberi okuyup paylaşım dahi yaptığı bilinmektedir.

Bu nedenle yalan habere mutlaka bir yaptırım getirilmelidir.

Bir haberin haber niteliği taşıyabilmesi için alınan duyumun değerlendirilip istihbarat ve analizi yapılarak habere dönüştürülmesi gazeteciliğin gerçekliği iken medya ve sosyal medyada karalama ve yalan haberlerin ardı arkası kesilmemesinin nedeni cezai müeyyidesinin olmayışı.

Bir mahkeme kararı ile tekzip cezai müeyyide olarak şimdiye kadar yalan yanlı ve aldatıcı haberler için adeta bir mükafattı...

www.haberpars.com