İmamoğlu kendi sonunu hazırlıyor

Kendi sonunu hazırlayan İmamoğlu, Topyekün değişim istiyor fakat kendi köyünde, sandıktan Erdoğan çıktı! CHP'de topyekün değişim çağrısında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendi köyündeki sandıktan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkartamadı. İmamoğlu'nun doğduğu Cevizli köyünde sandıktan AK Partili Erdoğan çıktı.

İmamoğlu kendi sonunu hazırlıyor

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde istediği sonucu alamayan CHP’de, ertelenen 38. Olağan Kurultay için kongre takvimi resmen başladı. Kurultay, Ekim sonu veya Kasım ayı ortasında yapılabilir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mart 2024’te yapılacak yerel seçim sürecinde partisinin başında olmak istediği için genel başkanlığa aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Beylikdüzü ilçe belediye başkanlığından İBB başkanlığına seçilen İmamoğlu ani makam yükselişinden nasibini alarak kıulislerde İmamoğlu sözleri gündeme oturmaya başladı.

İmamoğlu'nun biten siyasi geleceği şaşkınlık ve hırsı siyasi sonu olacak sözleriyle çalkalanıyoır.

Genel başkanlık dahil, partide “topyekün değişim” mesajları veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan adaylığı konusundaki tutumunu kongre sürecinde oluşacak yeni delege tablosuna göre netleştireceği belirtiliyor.

İmamoğlu’nun yönetimle köprüleri tamamen atması halinde ise Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir adaylığı için Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ü düşünebileceği konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını partisinin kurullarında değerlendirme sürecini başlattı ve ilk iş olarak da Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişime gitti.

Yeni MYK ise “asgari sürelerde tamamlanma” koşuluyla kongre takvimini ilan etti ve böylece 38. Olağan Kurultay süreci başlamış oldu.

SARIGÜL UYARMIŞTI

"İmamoğlu benim yaptığım hatayı yapmamalı"

İmamoğlu’nun CHP’de genel başkanlık için aday olmasına ilişkin gelen çağrılara da değinen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

“Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal'ın karşısına çıkmasaydım bir kurultay sonra çıksaydım... Ben 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik."

Sarıgül'den İmamoğlu'na mesaj...