Hacker’lar her 39 saniyede bir siber saldırı düzenliyor !

Her 39 saniyede bir hacker saldırısının gerçekleştiği dijital dünyada 2021 yılı sonuna kadar 6 trilyon doların üzerinde bir tutar, siber güvenlik için harcanacak.

Hacker’lar her 39 saniyede bir siber saldırı düzenliyor !
Teknoloji, Hacker

Hackerler gelişmiş siber saldırılar ile her geçen gün daha da büyük tehditler oluşturuyor. Dijital dünyada şirketleri ve kullanıcıları bir an olsun rahat bırakmayan hackerler, her 39 saniyede bir saldırı düzenliyor. Birçok KOBİ’nin hackerlerin hedef tahtasından inmediğini belirten sibe rgüvenlik kuruluşu WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber güvenlik dünyasındaki 10 gerçeğe dikkat çekerek, kullanıcıları uyardı:

1- Her 39 saniyede bir hacker saldırısı oluyor

Maryland Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre kullanıcı adları ve güvensiz parolalar hackerlerin kullanıcıları kolayca avlamasına olanak sağlıyor. Araştırmaya göre her yıl 3 Amerikalı’dan biri siber saldırılara uğrarken, her 39 saniyede bir hacker saldırısı gerçekleşiyor.

2- Siber saldırıların yüzde 43'ü KOBİ’leri hedef alıyor

KOBİ’ler müşteri verilerini işlediğinden ve bu verileri daha büyük işletmeler kadar güvenli tutacak kaynaklara sahip olmadığından genellikle siber suçlular için hedeftir. 2019 yılında KOBİ’lerin yüzde 64'ü web tabanlı saldırılara maruz kalırken, yüzde 62'si kimlik avı ve sosyal mühendislik saldırıları da yaşadı.

3- Veri ihlalinin küresel ortalama maliyeti KOBİ'ler arasında 3.9 milyon dolar

Gerekli güvenlik önlemlerini almayan KOBİ’ler arasında yaşanan veri ihlallerinin ortalama maliyeti gün geçtikçe artıyor. Büyük şirketler kadar göz önünde olmasalar da hackerler için her zaman kesin kazanç olarak görülüyorlar.