Etiket: Koronavirüs

Doğruysa yaşadık! Koronavirüs illetinden kurtuluyoruz

ABD'de yapılan bir çalışma, Omicron varyantının salgının sonunu getirebileceğini ortaya koydu. Bilim insanları tam aşılı olan kişilerin Omicron varyantı ile enfekte olduklarında süper bağışıklık kazanabileceğini açıkladı.

Koronavirüs salgınında yeni vaka sayısı 28 bin 168

Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 28 bin 168 kişinin testi pozitif çıktı, 242 kişi ise yaşamını yitirdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, "Türkiye genelinde, 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşı olma oranımız yüzde 68,91. Sadece 7 ilde bu oran yüzde 75’in üzerinde....

Koronavirüs aşısını reddedenlere kötü haber: Yeni kısıtlama...

Türkiye'ye gelen aşılarla birlikte aşılama hız kazanırken, Ankara kulislerinde "aşı olmayanlara yönelik" tedbirler masada. Pek çok kısıtlama getirilmesi gündemde.

İki farklı senaryo: Koronavirüs nerede ve nasıl ortaya...

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü (DNI), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk nerede ve nasıl ortaya çıktığıyla ilgili iki farklı senaryo ortaya koydu.

Hint mutantı yayılırsa vakalarda büyük artış olabilir!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Bu mutant ülkemizde de yayılırsa ve 2 ay sonra eğer aşılamada yeterli temini sağlayamazsak tekrar bir vaka patlamasıyla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Bakanlıktan Ramazan genelgesi! İşte madde madde koronavirüs...

İslam aleminin kutsal ayı Ramazan bu gece başlıyor. Bu sene de geçen sene olduğu gibi Ramazan ayına koronavirüs kısıtlamalarıyla başlıyoruz. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ''Ramazan Ayı Tedbirleri'' konulu genelge gönderdi. İşte madde madde Ramazan ayı koronavirüs yasakları..

ABD'li sağlık yetkililerinden uyarı: Koronavirüs okullarda...

ABD'nin Georgia eyaletinde bir yaz kampında 260 çocuğun koronavirüse yakalanmasının ardından hazırlanan rapor, korkutan bir ihtimali gün yüzüne çıkardı.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.