Etiket: asgari

Açlık sınırı yeni asgari ücreti geçti! Birleşik Kamu-İş'ten...

Mutfak enflasyonundaki ciddi artış ve yeni yılda her kaleme yapılan zamlar hayat pahalılığını katlarken, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun ocak ayı Açlık-Yoksulluk Araştırması’na göre; dört kişilik bir ailenin açlık sırını ocak ayında 17 bin 442 liraya kadar yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 lirayı buldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında Bakanlıkta gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu süreçte temel hedefimiz bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerin mutabakatıyla...

Türk-İş Başkanı, asgari ücret pazarlığını başlatacakları...

Asgari ücret görüşmelerine dair konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, pazarlığı başlatacakları rakamı açıkladı, bu sınırın altında bir pazarlık yapmayacaklarını söyledi. Atalay’ın bahsettiği ücret, ‘açlık sınırı.’

Almanya'da asgari ücrete 8 bin 231 Türkiye'de 2 bin 619...

Ağbaba, Almanya’da bin 811 euro asgari ücretle 8 bin 231 adet yumurta alınabilirken Türkiye’de asgari ücretle sadece 2 bin 619 adet yumurta alınabildiğini açıkladı.

Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

4 kişilik ailenin açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. TÜRK-İŞ'e göre eylül ayında 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 23 bin 600 lira oldu. 4 kişilik ailenin açlık sınırı 7 bin 245 lira...

Kılıçdaroğlu açıkladı: CHP'li belediyelerin asgari ücret...

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu, belediyelerdeki asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını duyurdu.

İşçi-işveren asgari ücrette anlaştı iddiası

Milyonlarca çalışan yeni yılda uygulanacak asgari ücret bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantı belirsizliği sürerken, işçi ve işverenin 3 bin 900 TL'de anlaştığı iddia edildi.

Günlük 2.50 lira asgari ücret desteği kabul edildi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan torba yasaya göre, işverenlere, ödeyecekleri sigorta priminden hesap edilerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak. Finansman İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.

Emekliler ve asgari ücretliler için ''ah keşke'' dedirten...

CHP'nin teklifine göre asgari ücretten gelir vergisi alınmamalı, en düşük emekli aylığı 1500 TL’den asgari ücrete çıkarılmalı. Emeklilerin bayram ikramiyesi 1500 TL'ye yükseltilmeli.

Veri Sahibi, işbu KVKK Politikası ile kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak aydınlatılmış olduğunu ve kişisel verilerinin burada belirtilen şekilde kullanımına muvafakat ettiğini beyan eder.