Erbay yangın bölgesinden bildirdi: Maalesef yine başaramadık

CHP'li Burak Erbay, orman yangınının devam ettiği Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye bölgesinden son durumu aktardı. Erbay; hızlı ve etkili müdahale yapılmadığı için yangının yayıldığını belirterek 'Eğer bu şekilde, bu rüzgar devam ederse bu yangın bu gece de devam edecek' dedi.

Erbay yangın bölgesinden bildirdi: Maalesef yine başaramadık


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Datça’da yangının devam ettiği Mesudiye bölgesinden yaptığı açıklamada saat 18.30 itibariyle alevlerin şiddetli rüzgar sebebiyle etkisini sürdürdüğünü ve bölgede takviyeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erbay, şu ifadeleri kullandı:

''
Maalesef yangın farklı kollardan yayılmış durumda. Aşağıda Mesudiye duman altında. Müdahale etkin ve hızlı şekilde yapılamadığı için yangın yayıldı. Rüzgarlarla birlikte yangın devam edecek gibi gözüküyor.

Maalesef yine başaramadık, yine beceremedik. Yangın ilk çıktığında etkin ve hızlı müdahale edemedik ve ne yazık ki hektarlarca alan yanıyor. Bir an önce takviyeye ihtiyaç var.


Türk Hava Kurumu’nun uçakları ve helikopterler var ama ne yazık ki saatlerdir döndürülemedi. Rüzgar çok şiddetli olduğu için desteğe ihtiyaç var.''