Efsane gazeteci Metin Yener Aralık ayının en iyi fotoğrafçısı

2021 Aralık ayının en iyi fotoğrafçısı seçilen gazeteci-yazar Metin Yener ''Aralık ayının en iyi fotoğrafçısı seçilmenin mutluluğunu değerli dostlarımla paylaşmak büyük keyif'' dedi

Efsane gazeteci Metin Yener Aralık ayının en iyi fotoğrafçısı

Metin YENER... Gazeteci... Yıllarını bir çok büyük basın kuruluşunda haber peşinde geçirmiş. Yüzlerce muhabir yetiştirmiş, binlerce habere imza atmış. Kalemini kırmış, asla satmamış bir isim...

Bir yandan okumuş, bir yandan mesleğini yapmış.

Şimdilerde meslek aşkı yüzünden yarım  kalan İstanbul Üniversitesi'ndeki Doktora öğrenimini tamamlamaya çalışıyor.

Mesleki yozlaşma yüzünden çok sevdiği "BASIN" camiasından uzak duran gazeteci/yazar Metin Yener; şimdilerde "SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI" dalında başarılı işlere imza atıyor. Çektiği birbirinden ilginç ve hayatın içinden fotoğraflarla haklı bir başarı elde eden Yener'in ünü sadece yurtiçi ile sınırlı kalmıyor.

Birçok uluslararası fotoğraf siteleri ve dergileri Türk Fotoğraf sanatçısı Metin Yener'in eserlerini kapağına taşıyor.

Fotoğraf çekmenin adeta 'terapi' olduğunu vurgulayan Yener; "Meslekten uzaklaştıktan sonra çok büyük bir boşluğa düştüm. Işte tam da bu dönemde fotoğraf çekmenin büyüsüne kapıldım. İyi ki de kapılmışım. Sokaklarda adeta yeniden doğdum. Hayatın tam içine dalmış, es geçtiğim Istanbul'u yeniden keşfetmiştim. Kirlenen, bozulan, giderek kalabalık hale gelen ama büyüsünden birşey kaybetmeyen İstanbul artık benimdi... Sokak sokak, mahalle mahalle keşif yapıyor; büyük değişime tanıklık ediyordum artık" diyor.

Bu işi amatör bir ruhla yaptığını ve büyük bir keyif aldığını söyleyen Gazeteci Metin Yener şunları söylüyor;

"Ünlü bir fotoğraf sanatçısı olmak gibi bir gayem yok. Sokağın ruhunu olduğu gibi yansıtıyor, insanların yoğunluk içinde göremediği detayları karelerime sığdırıyorum. Aldığım tepkiler çok çok iyi... Bu da beni mutlu ediyor. Benden çok çok daha iyi fotoğraf ustaları var. Benim tek farkım; her kareye bir anlam yuklemek. Fotoğraflarıma bakan birisi mutlaka bir hikaye görür."