'Covid-19 ile artan yükleme hızları vatandaşlar için kalıcı hale getirilmeli'

Raporda, sektör gelirlerinin 2003 yılında 15 milyar TL olduğu hesabı katıldığında sektörün hedeflenen büyümeyi yakalayamadığı belirtildi.

'Covid-19 ile artan yükleme hızları vatandaşlar için kalıcı hale getirilmeli'
Teknoloji, Covid-19

Türkiye’deki pandemi sürecinde artan internet kullanımı sebebi ile daha hızlı upload (yükleme) ihtiyacı ortaya çıktığını belirten TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, “Türk Telekom ve cep telefonu işletmecileri de yükleme hızlarında artışlar yaptılar. Bu artışların kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Böylece vatandaşın aldığı internet hizmeti kalitesini de artacaktır” dedi.

Serbest Telekomünikasyon İşletmeciler Derneği (TELKODER) elektronik haberleşme sektöründeki 2019 yılı değerlendirme raporunu yayınladı. TELKODER’in BTK, TÜİK, BIST gibi kuruluşlar tarafından yayınlanan resmi verileri kullanarak hazırladığı rapora göre enflasyondan arındırılmış telekomünikasyon sektörü gelirleri 2019 yılı sonunda 15.1 milyar TL oldu. Raporda, sektör gelirlerinin 2003 yılında 15 milyar TL olduğu hesabı katıldığında sektörün hedeflenen büyümeyi yakalayamadığı belirtildi.

TELKODER tarafından yapılan değerlendirmede, koronavirüs salgını sürecinde başarılı bir sınav veren telekomünikasyon sektörünün sorunlarından tam olarak sıyrılması, rekabetin artması ve sektörün büyümesi için fiber altyapı ve veri merkezi yatırımlarının kritik önem taşıdığı vurgulandı.